RegionaalSport

GVV wint zes keer goud tijdens groepsspringwedstrijden

KOLLUM – Zaterdag 5 november stonden de groepsspringwedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen. Voor GVV Veenwouden deden er 60 jeugdleden, verdeelt over 7 teams. De teams kwamen uit in de niveau D, E en instap.

In de ochtend was het de beurt aan de junioren niveau D, jeugd niveau D, heren jeugd E en de instap. Voor de 10 instappers was het voor iedereen hun eerste wedstrijd. Dit bracht wel wat zenuwen met zich mee. Maar ze lieten op de lange mat, trampoline valmat en plankoline kast mooie oefeningen zien. In een heel sterk deelnemersveld werden zij op alle 3e de onderdelen zesde. Een mooi begin van de ochtend. Voor de dames junioren niveau D kwamen uit op vier verschillende onderdelen; lange mat waar ze een keurige 13.230 scoorde. Op het onderdeel plank kast werden ze 5e met 13.040. Bij trampoline valmat miste ze nipt het podium het verschil was 0.02. Pegasus trampoline sprongen de meiden naar de zesde plaats met 11.357. De meiden hebben zich op alle 4 onderdelen geplaatst voor de Friese Kampioenschappen.

Jeugd D- meiden deden ook op vier onderdelen mee. Bij de lange mat was er prijs ze scoorde 13.975 en mochten op het podium komen en de zilveren beker in ontvangst nemen. Het tweede onderdeel waar de meiden aandeelnamen was plankoline kast. Zij werden hier met 13.245 6e. Ook de twee onderdelen trampoline valmat en trampoline kast werden de meiden 5e. Ook zij plaatsen zich voor alle onderdelen voor het Friese kampioenschap.

De jongens van GVV deden na een aantal jaren ook weer mee aan de springwedstrijden. Voor de jeugd E- heren was het voor eenieder zijn eerste wedstrijd. De jongens deden mee op drie onderdelen; lange mat, trampoline valmat en plankoline kast. De heren wisten zich op alle drie de onderdelen naar het podium te springen en mochten drie keer goud in ontvangst nemen.

In de middag was het de beurt aan de heren junioren D en 2 jeugd E- teams van GVV. De heren junioren sprongen erg netjes en strak. Ook waren er complimenten over het hoge tempo wat de heren sprongen. De heren mochten voor de onderdelen plank kast, trampoline valmat, trampoline pegasus de gouden beker in ontvangst nemen. Ook de heren hebben zich voor deze drie onderdelen geplaatst voor de Friese Kampioenschappen.

De jeugd E meiden waren erg zenuwachtig ook voor velen was het hun eerste wedstrijd. Ze sprongen erg netjes. Helaas waren de er erg veel teams die meededen in deze categorie waardoor de concurrentie groot was en ze helaas geen prijs wonnen.

De Friese kampioenschappen zijn 19 november in Nieuwehorne. Hier zal gestreden worden om de titel Fries kampioen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button