HoofdnieuwsRegionaal

Happy end voor vernielde SamenLoop voor Hoop bank

DOKKUM – De SamenLoop voor Hoop Dongeradeel heeft weer een paarse bank. De oorspronkelijke paarse bank die werd ingezet ter promotie van het wandel- en hardloopevenement voor KWF Kankerbestrijding werd begin maart in brand gestoken.

Na een oproep in diverse media heeft één van de vernielers zich gemeld bij de organisatie en de politie. De betreffende jongen heeft spijt betuigd, de schade vergoed en heeft vervolgens in samenwerking met de organisatie, V.B.B. Transport en KWF Kankerbestrijding gezorgd voor een nieuwe bank.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop vindt het grote klasse dat deze jongen zich uit eigen initiatief heeft gemeld. Opnieuw de bank ergens onbeheerd plaatsen, durft de organisatie niet meer aan. Wel zal de bank op andere manieren ingezet worden ter promotie van de SamenLoop voor Hoop Dongeradeel.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?

Op 12 en 13 juni a.s. gaan teams in estafettevorm 24 uur continu wandelen en/of hardlopen in het Harddraverspark in Dokkum. Dit doen zij om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit evenement wordt het leven gevierd, worden (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje gezet, overledenen herdacht en op allerlei manieren geld ingezameld voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek. De eerste teams en solo-lopers hebben zich inmiddels ingeschreven.

Ook inschrijven?

Teams kunnen zich nog steeds inschrijven voor de SamenLoop (wandelen en/of hardlopen). Ook is er een speciale kindloop voor kinderen tot en met 12 jaar. Teamleden die niet wandelen, kunnen samen met het publiek genieten van alle activiteiten, de vele kraampjes en optredens van diverse artiesten. Inschrijven kan via de website www.samenloopvoorhoop.nl/dongeradeel.

U vindt ons ook op Facebook: www.facebook.com/samenloopvoorhoopdongeradeel en opTwitter: @SLVHDongeradeel

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button