Sport

Harkemase Boys 2 na winst op Genemuiden 2 naar bekerfinale

GENEMUIDEN – Harkemase Boys 2 heeft zich geplaatst voor de bekerfinale. It Twadde won dinsdagavond verrassend ruim van reservehoofdklasser SC Genemuiden 2. In de tapijtstad werd het 0-3 voor de Harkiten.

Die overwinning was met name op basis van de eerste helft, waarin Harkemase Boys 2 beter was en prima kansen kreeg, verdiend. De eerste kans, een schot van Heine Uuldriks uit een moeilijke hoek, werd nog gepakt door doelman Robert Riezebos van de thuisploeg. Kans twee was wel raak. Auke Schievink legde een voorzet van Uuldriks terug en Johnny de Vries schoot met links raak. De Vries speelde pas zijn eerste wedstrijd na een jaar blessureleed. Hij deed dinsdag zonder fysieke problemen een klein uur mee.

Kort na de 0-1 voorkwam Toby Sietzema een grote kans voor Genemuiden, met een goede verdedigende actie. Direct daarna kwam It Twadde op 0-2. Jorrit van der Weij pikte de bal op na een duel tussen Adams Sarkodie en Gerald Eenkhoorn. Via Auke van der Wal kwam de bal bij Uuldriks, die koel afrondde. De verdediging van de thuisploeg, met onder meer Rainier Resokario en Arjan Kolk, stond erbij en keek ernaar. Dankzij een knappe redding van Jordy Seepma op een schot van Mark Driessen bleef het 0-2. Ook de doelman van Genemuiden 2 had nog een knappe redding in huis, nadat Uuldriks in scoringspositie stond.

Na een halve minuut in de tweede helft zat It Twadde helemaal op rozen. Arjen de Haan bereikte met een lange bal Schievink. De rechtsbuiten gaf voor op Uuldriks, die zijn tweede van de avond maakte en de 0-3 aantekende. Bijna werd de voorsprong nog groter, maar Genemuiden kwam nog twee keer goed weg. Een misverstand tussen Kolk en doelman Riezebos liep maar net goed af. Even later liepen Uuldriks en Jorrit van der Weij elkaar in de weg, waardoor de 0-4 uitbleef.

Genemuiden 2 ging risico nemen en dat leverde de thuisploeg na ruim een uur een aantal grote kansen op. Niek Beens schoot net naast en Harm Roeten werd gestopt door Gerrie Kootstra en Adams Sarkodie. Seepma bracht nog knap redding op een schot van Harrald van Dijk. In de tegenstoot kreeg It Twadde ook nog een aantal prima mogelijkheden, maar de Harkiten gingen niet goed om met de ruimte.

Gescoord werd er nog eenmaal door Genemuiden, maar dat deed de thuisploeg vanuit buitenspelpositie. It Twadde bleef overeind en gaat dankzij de verdiende zege naar de bekerfinale. De finale wordt gespeeld op zaterdag 4 juni op het sportpark van SC Joure. De tegenstander is nog niet bekend. De andere halve finale is ACV 2 – Heerenveen 2 en wordt gespeeld op zaterdag 14 mei.

Scoreverloop: 21. Johnny de Vries 0-1, 25. Heine Uuldriks 0-2, 46. Heine Uuldriks 0-3

Opstelling SC Genemuiden 2: Robert Riezebos, Rainier Resokario, Arjan Kolk, Harrald van Dijk, Alger van Dalfsen, Harm Roeten, Karlo Heutink, Mark Driessen, Gerald Eenkhoorn, Sander Lensen, Arie Tertoolen

Opstelling Harkemase Boys 2: Jordy Seepma, Gerrie Kootstra, Arjen de Haan, Adams Sarkodie, Toby Sietzema, Johnny de Vries (56/Gerben Sietze van der Weij), Auke van der Wal, Anne Stienstra, Auke Schievink, Heine Uuldriks, Jorrit van der Weij (83/Sake Kooistra)

Foto’s PwFoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button