Harkemase Boys bijna zeker van volgende ronde

HARKEMA – Harkemase Boys heeft dinsdagavond ook de tweede poulewedstrijd in de districtsbeker met ruime cijfers gewonnen. Op eigen veld werd het 5-0 tegen Oranje Nassau. Door de overwinning is Harkemase Boys zo goed als zeker van plaatsing voor de knock-outfase.

In tegenstelling tot het eerste bekerduel, afgelopen zaterdag tegen VEV’67, begon Harkemase Boys dinsdag op eigen veld wel sterk. De ploeg maakte goed gebruik van de ruimte die er achter de verdediging van Oranje Nassau lag en creëerde op die manier veel kansen. Dat het bij rust slechts 2-0 stond had de ploeg aan zichzelf te danken. Harkemase Boys miste veel grote kansen en 5-0 was geen geflatteerde ruststand geweest. Al had Oranje Nassau ook een grote kans op een treffer, maar Erick Jansema was winnaar in de 1-op-1-situatie met Regilio Holder. Na een klein kwartier kwam Harkemase Boys op voorsprong. Jesse Renken speelde Klaas Schotanus aan, die ruimte had gevonden in de defensie bij Oranje Nassau. De aanvoerder legde de bal terug op Henny Bouius en de middenvelder maakte de openingstreffer. Kort na de 1-0 was doelpuntenmaker Bouius ook verantwoordelijk voor de grootste gemiste kans van de wedstrijd. Op aangeven van Gersinio Constansia tikte Bouius de bal voor open doel naast. Toch duurde het niet lang voordat de 2-0 op het scorebord stond. Na een afgeslagen bal probeerde Jesse Renken het eens. Zijn poging had niet de goede richting, maar Adams Sarkodie promoveerde het schot eenvoudig tot doelpunt.

Ook na rust was Harkemase Boys veel sterker dan de bezoekers uit Groningen. Weer miste de thuisploeg eerst een paar kansen voordat het doel werd gevonden. De 3-0 ontstond nadat Klaas Schotanus een fraaie pass verzond naar Arton Musliu, die vervolgens vrij op doelman Timmer af kon. Hij miste niet. De volgende treffer lag anderhalve minuut later in het net. Robin Huisman de Jong stak zelf het middenveld over en gaf de bal mee aan Henny Bouius, die zijn vierde doelpunt in twee bekerwedstrijden maakte. De grootste kans voor de bezoekers na rust was voor invaller Getuar Derguti. Na een een-tweetje met Frederick Specken kwam Derguti vrij voor Erick Jansema, maar de doelman (die vorig seizoen nog voor Oranje Nassau speelde) hield zijn doel schoon. Voor Harkemase Boys scoorde invaller Heine Uuldriks bijna op heel fraaie wijze. Zelf veroverde de spits op het middenveld de bal en vervolgens probeerde hij het met een lob, maar die viel net naast. Kort daarna scoorde Uuldriks wel. Uit een corner van Bryan Inge kopte Uuldriks de 5-0 binnen.

Aan beide kanten waren er vervolgens nog een paar kansen (namens Harkemase Boys was Arton Musliu dichtbij een treffer), maar 5-0 was de eindstand. Een smetje op de overwinning van Harkemase Boys was de rode kaart van Robin Huisman de Jong in de slotfase. Regilio Holder ging onderuit toen hij werd verdedigd door Huisman de Jong en Kevin Huitema. Een overtreding op een speler in scoringspositie, zo oordeelde scheidsrechter Köhler en dus moest Harkemase Boys de laatste minuten met tien man spelen. Dat veranderde niets meer aan de score, maar was wel een vervelend slot voor de thuisploeg.

“Er liepen twee jongens van ons mee”, zei assistent-trainer Sjoerd Jan Eppinga na afloop, “en begaan een niet al te zware overtreding. Maar hij beschouwt het als een doorgebroken speler en dus rood. Ik hoop dat het bij één wedstrijd schorsing blijft.” Over de wedstrijd was Eppinga tevreden: “Eigenlijk hebben we het wat te zacht uitgedrukt”, doelde hij op het grote aantal gemiste kansen. “Maar gemiddeld was de eerste helft veel beter dan afgelopen zaterdag. En na rust eigenlijk hetzelfde beeld: met pieken en dalen. We hebben bijna geen problemen gehad, maar het is nog geen echte graadmeter voor de competitie.”

Woensdagavond spelen VEV’67 en SVBO tegen elkaar. Als die wedstrijd in een gelijkspel of winst voor VEV eindigt, dan is Harkemase Boys helemaal zeker van de volgende ronde. Anders valt zaterdag de definitieve beslissing. Dan speelt Harkemase Boys uit tegen SVBO. De wedstrijd in Emmen begint om 17.00 uur.

Scoreverloop

14. Henny Bouius 1-0, 18. Adams Sarkodie 2-0, 55. Arton Musliu 3-0, 57. Henny Bouius 4-0, 82. Heine Uuldriks 5-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie, Erich Jongeling, Klaas Schotanus, Jordy van Wijk (76/Kevin Huitema), Henny Bouius, Joram Smits (46/Bryan Inge), Gersinio Constansia (67/Heine Uuldriks), Arton Musliu

Opstelling Oranje Nassau: Maik Timmer, Geert Hidding, Floris Blom, Joshua Ottens, Melle Kuipers (46/Mathijs Lindemulder), Richard de Boer, Frederick Specken, Rhobin Brander, Jaap Jacobs, Regilio Holder, Max Blaauw (61/Getuar Derguti)