Harkemase Boys door in bekertoernooi

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zich dinsdagavond met ruime cijfers geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Daar zag het halverwege nog niet naar uit. In de eerste helft hield derdeklasser VC Trynwblden lang stand en lukte het Harkemase Boys slechts om een keer te scoren. Na rust was het verzet van de thuisploeg gebroken.

Voor rust was Harkemase Boys  aan haar stand verplicht  wel de bovenliggende partij, maar veel grote kansen bleven uit. VC Trynwblden hield lang stand tegen de druk van de hoofdklasser. De kansen die er waren voor de bezoekers werden niet benut, mede door een aantal reddingen van doelman Hylke Kloosterman. Robin Huisman de Jong was tien minuten voor rust nog het dichtstbij een treffer, maar zijn vrije trap eindigde op de lat. VC Trynwblden kwam er af en toe uit met counters, maar het lukte de thuisploeg niet om het doelman Zeldenthuis lastig te maken. Uiteindelijk viel de openingstreffer op schlemielige wijze. Een schot van Klaas Schotanus werd van richting veranderd, waardoor Kloosterman kansloos was.

Na rust viel de regen inmiddels met bakken uit de lucht, maar het tempo bij Harkemase Boys ging omhoog. Alles liep net iets beter, waardoor de score snel werd uitgebreid. Een kleine tien minuten na rust schoot Joram Smits fraai met links de 0-2 binnen en een kwartier later was het al 0-6 door doelpunten van Bolt (mooi afstandsschot), Smits (zn tweede), Huitema (afstandsschot, blunder Kloosterman) en Constansia (van dichtbij op aangeven van Smits). Het begon alleen maar harder te regenen. In de laatste tien minuten zette Harkemase Boys weer aan, wat resulteerde in nog drie doelpunten, gemaakt door Musliu (intikker na een assist van Smits), Smits (achter het standbeen langs) en Van Dijken (na een lange solo).

Door de winst plaatst Harkemase Boys zich voor de tweede ronde van de districtsbeker. De loting is maandagmiddag om 15.00 uur in het districtskantoor in Heerenveen. Komende zaterdag speelt Harkemase Boys om 15.00 uur uit tegen CSV Apeldoorn.

Scoreverloop: 43. Klaas Schotanus 0-1, 54. Joram Smits 0-2, 60. Raymond Bolt 0-3, 64. Joram Smits 0-4, 66. Kevin Huitema 0-5, 69. Gersinio Constansia 0-6, 82. Arton Musliu 0-7, 87. Joram Smits 0-8, 88. Sander van Dijken 0-9

Opstelling VC Trynwblden: Hylke Kloosterman, Reinier van der Steege (Andor Faber), Sjoerd-Bauke Plantinga, Peter Talsma, Sebastiaan Amizambia Ngwangwa, Erik Apperlo (Gerrit-Sjoerd Plantinga), Symen Hoekstra, Catrinus Kingma, Peter van der Steege, Geert-Wiebe de Vries, Marco Lekkerkerker (Anco Kingma)

Opstelling Harkemase Boys: Andri Zeldenthuis, Jordy van Wijk, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Kevin Huitema, Klaas Schotanus, Martijn Dijk, Henny Bouius (46/Raymond Bolt), Joram Smits, Gersinio Constansia, Arton Musliu