Sport

Harkemase Boys eenvoudig langs ‘t Fean ’58

HARKEMA – Harkemase Boys heeft de eerste oefenwedstrijd van 2015 eenvoudig gewonnen. In de harde wind op het kunstgrasveld van sportpark De Bosk werd ‘t Fean ’58 met 13-1 opzij gezet. Johnsen Bacuna was met drie doelpunten het vaakst trefzeker. Oebele Schokker maakte na 2,5 jaar zijn officieuze rentree in het rood-wit.

De eerste van de veertien goals was voor de Feansters. Na een te korte terugspeelbal van Jasper Valentijn beging doelman Erick Jansema een overtreding op Joost Nieuwenhuis. Andri van der Molen schoot de bal vanaf de stip binnen. Dat was in de twintigste minuut. Harkemase Boys had tot die tijd nog weinig laten zien, maar daarna begon het beter te draaien. Martijk Dijk kopte fraai de gelijkmaker binnen na een goede actie en voorzet van Jesse Renken. Een van richting veranderde vrije trap van Robin Huisman de Jong zorgde voor de 2-1 en Jordy van Wijk maakte op aangeven van Johnsen Bacuna de 3-1. Bacuna scoorde zelf ook nog twee keer in de laatste vijf minuten voor rust, waardoor de ruststand 5-1 was.

Ook de eerste treffer na rust was van Johnsen Bacuna. Op aangeven van Joram Smits kon hij eenvoudig scoren. Ook bij de twee vorige doelpunten van Bacuna kwam de assist van Smits. Raymond Bolt maakte een van de mooiste goals van de middag. Na een slalom door de defensie van ‘t Fean omspeelde hij ook nog doelman Theo van der Meer, waarna hij eenvoudig de 7-1 binnen kon schuiven. Oebele Schokker gaf na een klein uur zijn eerste assist. De bal werd binnengekopt door Bryan Inge. Gersinio Contansia zorgde er met twee doelpunten (twee assists van Erich Jongeling) voor dat Harkemase Boys de dubbele cijfers haalde. Musliu maakte op aangeven van Schokker de 11-1. Daarna was “Oepie” ook zelf trefzeker. Constansia legde de bal terug, Smits deed een overstapje en Schokker schoof de bal in de lange hoek. De eindstand werd op 13-1 bepaald door Henny Bouius.

Komende dinsdag speelt Harkemase Boys zijn tweede oefenwedstrijd van het jaar. De Boys spelen dan tegen de beloften van FC Groningen/Cambuur. Dat oefenduel begint om 19:30 uur, opnieuw op het kunstgrasveld.

 

Scoreverloop: 20. Andri van der Molen (strafschop) 0-1, 22. Martijn Dijk 1-1, 29. Robin Huisman de Jong 2-1, 31. Jordy van Wijk 3-1, 39. Johnsen Bacuna 4-1, 44. Johnsen Bacuna 5-1, 47. Johnsen Bacuna 6-1, 51. Raymond Bolt 7-1, 58. Bryan Inge 8-1, 67. Gersinio Constansia 9-1, 71. Gersinio Constansia 10-1, 74. Arton Musliu 11-1, 87. Oebele Schokker 12-1, 88. Henny Bouius 13-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (46/Andri Zeldenthuis), Jesse Renken (60/Martijn Dijk), Robin Huisman de Jong (60/Henny Bouius), Jasper Valentijn (30/Erich Jongeling), Sander van Dijken (60/Arton Musliu), Raymond Bolt (60/Jasper Valentijn), Henny Bouius (30/Jordy van Wijk), Martijn Dijk (30/Oebele Schokker), Johnsen Bacuna (60/Gersinio Constansia), Gersinio Constansia (30/Joram Smits), Arton Musliu (30/Bryan Inge)

Opstelling ‘t Fean ’58: Theo van der Meer, Corni Visser (46/Jorn Tabak), Willem van Kammen, Fokko van der Veer, Jelte Bottema (59/Raoul Dijkstra), Wietze Vrij (46/Auke van der Wal), Imani Mchimbwa, John Notebomer, Joost Nieuwenhuis (59/Harm Vrij), Andri van der Molen, Erwin Tabak (46/Jens Hamstra)

Foto: PWFoto.nl / Harkemase Boys

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button