Harkemase Boys en Zeerobben spelen gelijk in oefenduel

HARLINGEN – Harkemase Boys heeft dinsdagavond het oefenduel tegen tweedeklasser Zeerobben niet weten te winnen. In Harlingen besloten de ploegen met 1-1. De twee doelpunten vielen kort na elkaar in de eerste helft. Patrick Amels zette Zeerobben op voorsprong met een kopbal, kort daarna maakte Robin Huisman de Jong vanaf de stip gelijk.

Net als afgelopen zaterdag tegen HZVV speelde Harkemase Boys niet goed. Zeerobben speelde bovendien fel en dat had zijn invloed op het spel. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, die afgelopen weekend een andere hoofdklasser verraste: 2-1 winst op Drachtster Boys. In de 27e minuut kwam Zeerobben ook tegen Harkemase Boys op voorsprong. Patrick Amels kopte een fraaie voorzet van Dylan Drent over André Zeldenthuis in het doel. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Ondanks felle protesten van Zeerobben kreeg Harkemase Boys na een halfuur een strafschop, toen Gersinio Constansia onderuit ging. Robin Huisman de Jong schoot de gelijkmaker binnen vanaf de stip. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Zeerobben, maar mede door reddingen van Zeldenthuis gingen de ploegen met 1-1 naar de kleedkamers.

In de tweede helft was het niet veel beter. Zeerobben kon aanvallend minder uitrichten dan voor rust en de keren dat de Harlingers wel gevaarlijk werden, greep Zeldenthuis telkens goed in. Harkemase Boys was na rust dichterbij de gelijkmaker. Robin Huisman de Jong raakte de paal uit een indirecte vrije trap (doelman Nota had de bal te lang in zijn handen gehouden), Smits kopte rakelings naast en kort voor tijd schoot Oebele Schokker een vrije trap tegen de onderkant van de lat. De bal stuitte naar onderen, net aan de verkeerde kant van de lijn.

Zo eindigde dit oefenduel in een gelijkspel. De oefenzegereeks van Harkemase Boys in 2015 is na vijf overwinningen ten einde. Belangrijker is dat komende zaterdag drie punten worden gepakt. Dan gaat Harkemase Boys voor de eerste competitiewedstrijd van 2015 naar Urk. De wedstrijd op sportpark De Vormt begint om 15:00 uur.

Scoreverloop: 27. Patrick Amels 1-0, 30. Robin Huisman de Jong 1-1 (strafschop)

Opstelling Zeerobben: Theo Nota, Nickel Nzoko, Jordy Torenbeek, Gideon Vellinga, Adnan Jarjour (69/Higor da Silva), Albert Beuker (46/Patrick van der Veen), Dylan Drent, Allard Sym Sprenger (46/Ane Schaap), David van der Pol (69/Albert Beuker), Patrick Amels (69/Allard Sym Sprenger), Higor da Silva (46/Marijn Helfferich)

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Adams Sarkodie, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Klaas Schotanus, Auke Schievink (46/Jorrit van der Weij), Martijn Dijk, Oebele Schokker, Gersinio Constansia, Joram Smits