Sport

Harkemase Boys gaat nacompetitie in, na winst op Drachtster Boys (video)

HARKEMA – In een aantrekkelijke derby heeft Harkemase Boys zaterdagmiddag verdiend met 5-3 van Drachtster Boys gewonnen. Door de drie punten en de resultaten op de andere velden eindigt Harkemase Boys op de tweede plaats. Omdat de ploeg van Willem Brouwer boven Flevo Boys eindigt, neemt Harkemase Boys de periodetitel over van kampioen Genemuiden. In de nacompetitie speelt Harkemase Boys tegen de twee andere periodekampioenen: ACV (thuis) en Staphorst (uit).

Net als een week geleden was de start van Harkemase Boys slecht. Opnieuw kwam de tegenstander binnen tien minuten op voorsprong. Met een mooie hakbal bereikte Aziz Geyik teamgenoot Jan Stoker, die op de linkerflank op snelheid lag. Stoker kapte zich vrij en schoot vervolgens op de paal. Regilio Holder was net wat eerder dan Harvey Bischop bij de rebound en Holder zette de bezoekers op 0-1.

Een vroege achterstand voor de Harrekiten, maar de ploeg pakte het goed op en speelde in het vervolg een goede eerste helft. Het eerste gevaar kwam nog uit een standaardsituatie (een vrije trap van Arton Musliu ging net naast), daarna liet Harkemase Boys met vlot lopende aanvallen zien waarom het dit hele seizoen bovenin meedraaide. Na een mooie combinatie tussen Joram Smits, Joël Wagenaar en Raymond Bolt kwam de bal bij spits Heine Uuldriks. Richard Hamstra verdedigde goed en via het been van Hamstra en de paal ging de bal naast. Kort daarna probeerde Smits het zelf na een pass van Roel van der Meulen en een goede actie op snelheid. Doelman Jarno de Jonge keerde het schot van Smits.

Het aanvallende spel werd uiteindelijk wel beloond. Smits gaf de bal op rechts mee aan de opkomende Joël Wagenaar en met een fraaie strakke voorzet bereikte Wagenaar spits Uuldriks. Van dichtbij kopte Uuldriks zijn tiende competitietreffer van het seizoen binnen en zette daarmee de gelijkmaker op het scorebord. En Harkemase Boys ging door. Uuldriks zette goed druk, lokte een foutje van Peter Jansen Klomp uit, waarna Harvey Bischop ruimte had en op doelman De Jonge afging. De doelman hield zijn ploeg nog in de wedstrijd met weer een redding. Tien minuten voor rust was het wel weer raak. Na een goede lange bal van Huisman de Jong ging opnieuw rechtsback Wagenaar ervandoor. Deze keer bereikte hij Arton Musliu met een voorzet en ook Musliu scoorde: 2-1 voor de thuisploeg.

Het was nog niet gedaan in de eerste helft. Drachtster Boys kon een corner van de thuisploeg maar moeilijk wegwerken, waardoor de bal bij Smits belandde op de rand van het strafschopgebied. Het schot van Smits werd door richting veranderd door Van der Meulen, waardoor De Jonge zo goed als kansloos was. De doelman raakte de bal nog wel even aan, waardoor die bleef liggen in de modderpoel op de lijn. Uuldriks lette echter goed op en de spits gaf het laatste zetje. Dat was twee minuten voor rust, maar nog in de eerste helft werd het zelfs 4-1 voor de Harrekiten. Een corner van Musliu belandde aan de andere kant van het doel bij Huisman de Jong. Die zette opnieuw voor en Uuldriks kopte in. Via Richard Hamstra belandde de bal achter De Jonge en Harkemase Boys kon gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

Ondertussen waren ook de tussenstanden op de andere velden bekend. Koploper Flevo Boys stond achter tegen DETO en Genemuiden – ACV stond nog 0-0, al speelde ACV wel met tien man. Op dat moment was Harkemase Boys dus virtueel koploper, de eerste keer dit seizoen.

Na rust was de overmacht van Harkemase Boys minder. Uuldriks was in de beginfase van de tweede helft wel dicht bij zijn vierde treffer na opnieuw een voorzet van Wagenaar, maar deze keer ging de poging van Uuldriks voorlangs. Het liep allemaal wat minder bij Harkemase Boys en Drachtster Boys kwam terug in de wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter De Wit zag een overtreding van Harvey Bischop op Peter Jansen Klomp bij een kopduel in de zestien en wees naar de stip. Holder maakte zijn tweede van de middag en verkleinde de achterstand van de bezoekers tot 4-2.

Vervolgens ging het spel in de tweede helft wat op en neer. Uuldriks stichtte nog een paar keer gevaar bij Drachtster Boys achterin, maar bleef op drie doelpunten staan. Drachtster Boys was gevaarlijk met vrije trappen en was een aantal keer erg dicht bij een doelpunt, maar steeds ging de bal net naast of redde Jacob de Vries. Een kleine tien minuten voor tijd scoorde Drachtster Boys wel voor de derde keer deze middag. Invaller Keegstra speelde Stoker aan. Stoker zette voor en verdediger Jansen Klomp (die in de slotfase voorin speelde) kopte behoorlijk vrijstaand de 4-3 binnen.

Drachtster Boys geloofde nog in de gelijkmaker, maar echte kansen op de 4-4 kregen de gasten niet. Harkemase Boys scoorde nog wel een keer. Invaller Johnsen Bacuna (die na een schorsing weer mocht spelen) bereikte neef en mede-invaller Gersinio Constansia, die in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken door Niels Tel. De Wit gaf nu een strafschop aan Harkemase Boys en Robin Huisman de Jong maakte twee minuten voor tijd de 5-3 vanaf de stip. Na nog een mooie aanval kreeg Uuldriks nog een kansje, maar hij werd goed verdedigd. Toch leverde Harkemase Boys een knappe prestatie door vijf keer te scoren tegen Drachtster Boys: de ploeg van Fred de Boer had de minste tegendoelpunten in de Hoofdklasse C en had dit seizoen nog maar een keer meer dan drie tegentreffers om de oren gekregen.

Harkemase Boys sluit het reguliere seizoen dus af met drie doelpuntrijke zeges: 4-3, 4-2 en 5-3. Het kampioenschap belandde uiteindelijk toch niet in de handen van Harkemase Boys, maar de ploeg heeft zich (door Flevo Boys te passeren) wel geplaatst voor de nacompetitie. In de eerste ronde van de nacompetitie neemt Harkemase Boys het op tegen ACV en Staphorst.

Scoreverloop

9. Regilio Holder 0-1, 21. Heine Uuldriks 1-1, 35. Arton Musliu 2-1, 43. Heine Uuldriks 3-1, 45. Heine Uuldriks 4-1, 52. Regilio Holder 4-2 (strafschop), 82. Peter Jansen Klomp 4-3, 88. Robin Huisman de Jong 5-3 (strafschop)

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar, Robin Huisman de Jong, Arjen Bergsma, Harvey Bischop (84/Jasper Valentijn), Klaas Schotanus, Raymond Bolt (71/Gersinio Constansia), Roel van der Meulen, Joram Smits, Heine Uuldriks (76/Johnsen Bacuna), Arton Musliu

Opstelling Drachtster Boys: Jarno de Jonge (79/Gert Schaafsma), Richard Hamstra, Peter Jansen Klomp, Niels Tel, Willem de Jong, Jacko de Jong (64/Djinn Keegstra), Said Hassan, Aziz Geyik, Regilio Holder, Sicco Bouwer (67/Jacob Bras), Jan Sto