Sport

Harkemase Boys in seizoensopener op eigen veld onderuit (video)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Excelsior31 won met 1-2 op De Bosk. Via een mooie aanval, afgerond door Arton Musliu, kwam Harkemase Boys na een klein halfuur op voorsprong. Kort na rust maakte Hakim Ezafzafi de gelijkmaker en kort voor tijd zorgde Rob ten Hove voor de winnende treffer namens Excelsior, waardoor de bezoekers de drie punten meenamen naar Rijssen.

Het was bekend dat er met Excelsior31 direct een van de favorieten naar De Bosk kwam, maar de precieze krachtsverhoudingen baseren op basis van de voorbereiding is niet te doen. Het was dus afwachten hoe beide ploegen zich tot elkaar zouden verhouden.

Al snel werd duidelijk dat Harkemase Boys en Excelsior31 twee sterke ploegen waren. Beide teams wilden voetballen en ondanks af en toe wat slordigheden was het een aantrekkelijke wedstrijd. De eerste doelpoging kwam van de Harekieten. Een knappe kopbal van Arton Musliu werd gepakt door Arjan Kok. Ook na een klein kwartier werd Harkemase Boys gevaarlijk toen er bijna een misverstand ontstond tussen Excelsior-verdediger John Lubbers en zijn doelman, maar Henny Bouius en Arton Musliu konden net niet profiteren. Het meeste gevaar aan de andere kant kwam van Hakim Ezafzafi, de beste man van het veld zaterdag. Met een fraaie actie speelde hij Sander van Dijken uit, maar Erick Jansema pakte zijn harde schot. Even later was Ezafzafi dichterbij. Na een mooie pass van Draganovic kon de aanvaller uithalen, maar zijn schot kwam hard tegen de lat.

Tussen beide kansen van Ezafzafi had Harkemase Boys nog een mogelijkheid, maar daarbij liepen de neefjes Bacuna en Constansia elkaar min of meer in de weg. Kort daarna vonden de twee elkaar wel. Nadat Constansia de bal had ontvangen van Jesse Renken gaf de spits goed mee aan Bacuna. De rappe vleugelspeler gaf een goede voorzet op Arton Musliu, die was weggelopen uit de rug van Reni Sikkelbein en daardoor bij de tweede paal de 1-0 binnenkopte. Die voorsprong was verdiend op basis van het spel, maar de bezoekers bleven gevaarlijk. Zo moest Jansema in actie komen bij een schot van Draganovic en schoot Ezafzafi nog een keer net voorlangs.

Na rust nam Excelsior het heft meer in handen. De eerste twee halve kansen waren nog wel voor Gersinio Constansia, maar de ploeg uit Rijssen kwam steeds beter in de wedstrijd. Bijna werden ze geholpen door de thuisploeg. Jesse Renken greep in bij een voorzet van Niek Davina, maar schoot daarbij de bal tegen de lat van zijn eigen doel. Kort daarna moest Jansema weer ingrijpen, deze keer op een schot van Michel Gerritsen Mulkes. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel dan ook na een klein uur. Een verkeerde pass van Henny Bouius kwam in de voeten van Davina. Hij lanceerde Ezafzafi, die Van Dijken bij zich had. De aanvaller van Excelsior werd naar buiten gedwongen, maar kreeg de bal toch langs Van Dijken en Jansema: de verdiende gelijkmaker.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de overwinning. De thuisploeg leek aanspraak te maken op een strafschop. Michel Gerritsen Mulkes maakte hands in het strafschopgebied, maar scheidsrechter De Lima Schepens gaf aan dat hij met zijn handen zijn gezicht beschermde. Harkemase Boys dacht daar anders over, maar moest de beslissing accepteren. Vervolgens werd Harkemase Boys in de wedstrijd gehouden door doelman Erick Jansema, die na afloop ook werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Twee keer redde hij knap op een poging van Hakim Ezafzafi. Kort voor tijd moest echter ook Jansema capituleren. Rob ten Hove ging door het centrum van de Harkemase Boys-verdediging de combinatie met invaller Tim Letteboer aan. Ten Hove kon doorlopen en een-op-een met de doelman schoot Ten Hove de 1-2 binnen.

Met nog minder dan vijf minuten te gaan ging Harkemase Boys op zoek naar de gelijkmaker. Heine Uuldriks was daar dichtbij na een corner van Bacuna, maar de spits kopte over. De laatste kans van de wedstrijd, in blessuretijd, was opnieuw voor de thuisploeg. Raymond Bolt veroverde de bal en gaf de bal mee aan Heine Uuldriks op links. Uuldriks had veel afspeelmogelijkheden en koos uiteindelijk voor Musliu. Vanaf een meter of vijftien ging zijn schot net over. Het eindsignaal klonk en Excelsior31 nam de drie punten mee naar Rijssen.

Een tegenvaller voor iedereen, zei verliezend trainer Jan Vlap na afloop. Excelsior is een goede ploeg, maar we begonnen hartstikke goed. 1-0 voor, maar toen deden zij een stapje erbij. Heel ongelukkig wordt het gelijk en dan kort voor tijd komen we ook nog achter. En dan sta je gewoon met lege handen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd volgens de trainer: Een gelijkspel was terecht geweest. Het dubbeltje had beide kanten uit kunnen vallen. We hebben goed naar voren gevoetbald met veel strijd, maar we hebben hiervoor niet genoeg wedstrijden onder druk gevoetbald. Dat zie je nu terug.

Volgende week speelt Harkemase Boys uit tegen ACV. De ploeg uit Assen won zaterdag met 0-2 bij Urk. ACV  Harkemase Boys begint op 13 september om 14.30 uur.

Scoreverloop: 27. Arton Musliu 1-0, 56. Hakim Ezafzafi 1-1, 86. Rob ten Hove 1-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken (87/Bryan Inge), Adams Sarkodie, Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Henny Bouius (72/Raymond Bolt), Johnsen Bacuna, Gersinio Constansia (68/Heine Uuldriks)

Opstelling Excelsior31: Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Rico Wolven, Rene Sikkelbein (82/Frank Averesch), Dylan Vossk|hler (13/Simon Baysoy), Coen Vloedgraven, Hakim Ezafzafi, Niek Davina (78/Tim Letteboer), Michel Gerritsen Mulkes, Rob ten Hove

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button