Sport

Harkemase Boys na moeizame start toch ruim langs Pelikaan S

OOSTWOLD – Harkemase Boys heeft de eerste oefenwedstrijd van het tweede voorbereidingsblok winnend afgesloten. Op bezoek bij Pelikaan S werd het 0-6 voor de gasten. De start van Harkemase Boys was moeizaam, maar via Uuldriks en Schokker stond het halverwege toch 0-2. Na rust waren de Harkiten beter op dreef. Goals van Hardijk (2), Dijk en Schrijver zorgden voor een eindstand van 0-6 in Oostwold.

Na een vakantie van twee weken hervatte Harkemase Boys afgelopen dinsdag de training. Voor kersvers tweedeklasser Pelikaan S begon de voorbereiding pas deze week. Trainer Henk Herder van Harkemase Boys had de beschikking over een vrij brede selectie. Bij de ambitieuze thuisclub, onder leiding van oud-prof Kurt Elshot, stond Harekiet Simon Spinder in de basis. Anton Jongsma begon als wisselspeler. De beste kansen in het eerste kwartier waren voor de thuisclub. Een goede reflex van Erick Jansema voorkwam de openingstreffer van Myren Noeken en kort daarna schoot Ali Al-Jaffar voorlangs.

Dankzij een goede ingreep en dito pass van Klaas Schotanus kun Heine Uuldriks tegen de verhouding in voor de 0-1 zorgen. Daarna bleef Harkemase Boys de bovenliggende partij. Oebele Schokker zorgde niet veel later op fraaie wijze voor de tweede treffer van de Harkiten. Op slag van rust was Schokker uit een vrije trap dicht bij een verdubbeling van zijn productie, maar de paal stond in de weg.

Vroeg in de tweede helft zette Henny Bouius met een mooie bal Matthijs Hardijk vrij voor doelman Hensens. Hardijk omspeelde de sluitpost, om vervolgens zijn eerste officieuze treffer in dienst van Harkemase Boys te maken. Zijn tweede deed niet lang op zich wachten. Na goed drukzetten van Jordy van Wijk kwam Oebele Schokker op de rechterflank in balbezit. Hij bediende Hardijk, die er 0-4 van maakte.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Marco Biegel voor het eerst in actie voor Harkemase Boys. De middenvelder is herstellende van een blessure, liet in twintig minuten al enkele fraaie staaltjes zien. Ook Rolf Dijk, net terug van een vakantie, mocht het laatste kwart van de wedstrijd meedoen. Hij bekroonde zijn invalbeurt met een zeldzame kopgoal, uit een corner van Henny Bouius. Het mooie slotakkoord was voor Ezra Schrijver. Op aangeven van Dijk schoot de linksbuiten met een boog raak in de verre hoek. Ook voor Schrijver was het zijn eerste officieuze goal voor Harkemase Boys.

Na een moeizaam begin aan de wedstrijd herpakte Harkemase Boys zich prima in Oostwold. Dinsdag wacht Harkemase Boys een serieuze test. Dan gaat de ploeg van Henk Herder op bezoek bij ONS Sneek. Eind augustus treffen de beide ploegen elkaar in de competitie, dus het is dinsdag afwachten of de ploegen elkaar het achterste van de tong laten zien. ONS Sneek  Harkemase Boys begint dinsdag om 20:00 uur op het Zuidersportpark in Sneek.

Scoreverloop: 26. Heine Uuldriks 0-1, 33. Oebele Schokker 0-2, 49. Matthijs Hardijk 0-3, 67. Matthijs Hardijk 0-4, 71. Rolf Dijk 0-5, 85. Ezra Schrijver 0-6

Opstelling Pelikaan S: Jonathan Hensens, Amin Ajouaou, Chavez Terseimas (46/Bjvrn de Hoop), Danny Holband, Simon Spinder, Fouad Faraouni (55/Anton Jongsma), Wasim el Baroudi, Moreiro Bacuna, Ali al Jaffar (55/Rafael Bianco), Myren Noeken (73/Freddy de Grooth), Yoshua St. Juste (51/Erwin de Boer)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (76/Arjen Tolman), Jesse Renken, Bart de Groot, Stefan Korf (46/Robin Huisman de Jong), Bjorn Adams, Klaas Schotanus (46/Jordy van Wijk), Simon IJzerman, Oebele Schokker (68/Marco Biegel), Matthijs Hardijk (68/Rolf Dijk), Heine Uuldriks (46/Henny Bouius), Arton Musliu (46/Ezra Schrijver)

foto PWFoto.nl / Harkemase Boys

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button