Harkemase Boys onderuit bij Broekster Boys

DAMWALD – Harkemase Boys heeft dinsdagavond op bezoek bij Broekster Boys een nederlaag geleden. De tweedeklasser was op eigen veld met 2-1 te sterk. De Harkiten kwamen voor rust nog wel op 0-1 door een kopgoal van Robert Stelpstra, maar na rust bezorgden Rienk de Haas en Durk van der Wal de thuisclub de zege.

Een matig Harkemase Boys was voor rust nog wel de betere ploeg. De thuisploeg kreeg wat halve kansen, maar de gasten waren met een vrije trap van Robin Huisman de Jong dicht bij de openingstreffer. Hij zag zijn poging echter op de lat belanden. Na een klein halfuur opende Harkemase Boys de score alsnog. Robert Stelpstra kopte raak op aangeven van Arton Musliu. Tien minuten voor rust had Heine Uuldriks de kans om de score uit te breiden, maar hij miste van dichtbij.

Ook vroeg in de tweede helft liet Uuldriks een prima kans liggen. Broekster Boys werd juist sterker. Jorrit Iwan Koolstra kwam nog net tekort om een voorzet van Durk van der Wal af te ronden, maar een paar minuten later lag de gelijkmaker alsnog achter Arjen Tolman: Rienk de Haas ging door over rechts en passeerde de doelman van de Harkiten. Heine Uuldriks en Henny Bouius hadden vervolgens de kans om Harkemase Boys op voorsprong te zetten, maar het vizier stond niet op scherp bij de gasten. Bij de thuisploeg wel: een kwartier voor tijd kwam de bal via Siemen Sake Kooistra, Hendrik Bouma en Durk van der Wal bij Koolstra. Zijn schot werd nog gekeerd door Tolman, maar Van der Wal was als eerste bij de rebound en schoot de verdiende 2-1 binnen.

Voor Harkemase Boys staan zaterdag de volgende oefenwedstrijden op het programma. Om 14:30 uur speelt Harkemase Boys thuis tegen Berkum en om 19:00 uur gaat de ploeg in Witmarsum op bezoek bij SV Mulier.

Scoreverloop: 25. Robert Stelpstra 0-1, 67. Rienk de Haas 1-1, 75. Durk van der Wal 2-1

Opstelling Broekster Boys: Erik Krol, Sietze Rozema (46/Andries Dijkstra), Sjoerd Westra (46/Jelmer Wijbenga), Kas Huizenga (76/Sietze Rozema), Durk van der Wal, Riemer Doornbos (46/Siemen Sake Kooistra), Abe Dreyer (46/Ronald Beintema), Piet Wessel Dijkstra, Juryan Dantuma (46/Rienk de Haas), Dirk Wijnsma (46/Jorrit Iwan Koolstra), Hendrik Bouma

Opstelling Harkemase Boys: Arjen Tolman, Jesse Renken (61/Toby Sietzema), Robin Huisman de Jong (30/Oebele Schokker), Klaas Schotanus (46/Robin Huisman de Jong), Adams Sarkodie (61/Rolf Dijk), Henny Bouius, Rolf Dijk (30/Jordy van Wijk), Auke Schievink, Joram Smits, Robert Stelpstra (30/Heine Uuldriks), Arton Musliu (61/Robert Stelpstra)