Sport

Harkemase Boys ook ruim langs Bergum (video)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen vrij eenvoudig gewonnen. Thuis tegen eersteklasser Bergum werd het 7-1. Met name voor rust was het eenrichtingsverkeer en er werd gedraaid met een stand van 4-0 (goals Dijk, Huisman de Jong, Van Hezel en Uuldriks). Na rust werd Harkemase Boys wat slordiger en kon Bergum beter meekomen. Sarkodie, Bouius en Van Dijken scoorden nog voor de thuisclub, Rahman voor de bezoekers. Tegenvaller voor Harkemase Boys was het uitvallen van Heine Uuldriks. Het is nog onduidelijk hoe zwaar zijn blessure is.

Met een voorhoede die compleet uit nieuwelingen bestond (Dijk, Stelpstra en Van Hezel) trapte Harkemase Boys af aan het duel. Na acht minuten spelen werd Rolf Dijk aangespeeld door Robin Huisman de Jong. De Oerterper begon aan een korte solo en haalde uit van net buiten het strafschopgebied. De bal belandde achter Simon Skarey in het Bergumer doel. Amper een minuut later werd Dijk onderuitgehaald binnen de zestien en Robin Huisman de Jong schoot zijn tweede strafschop van de oefencampagne binnen.

Weer een kleine tien minuten daarna pingelde Oepie zich het doelgebied binnen. Bergum wist hem van het scoren af te houden, maar kreeg de bal niet weg. Jorco van Hezel pikte de bal op en schoot de 3-0 door de benen van doelman Skarey. Kort voor rust draaide de ingevallen Heine Uuldriks zich goed weg na een pass van Huisman de Jong en Uuldriks bepaalde de ruststand op 4-0.

In het tweede bedrijf kwam de ploeg van Jan Bruin beter in de wedstrijd. Toch was het Harkemase Boys dat ook in de tweede helft als eerste het net vond. Een voorzet van Oebele Schokker kwam bij de volledig vrijstaande Adams Sarkodie, die kort daarvoor mee naar voren was gekomen met een corner. “Ik wist niet of ik de bal moest aanraken of niet”, aldus de doelpuntenmaker, die de bal toch maar aantikte en de kansloze Skarey voor de vijfde keer liet vissen. Na ruim een uur spelen kwam Bergum op het scorebord: een verkeerde pass van Klaas Schotanus belandde in de voeten van David Voigt. Zijn poging belandde nog op de paal, maar Rahman Nunoo stond klaar om eenvoudig de eerste goal van Bergum in de voorbereiding te maken.

De tweede helft, die zeker uit Harkemase Boys-perspectief een stuk minder aantrekkelijk was dan de eerste, eindigde toch nog met twee doelpunten in de laatste tien minuten. Eerst scoorde Henny Bouius met links vanaf een meter of twintig tegen zijn oude ploeg. Een minuut voor tijd maakte Sander van Dijken, na een vlotte aanval via Robert Stelpstra en Robin Huisman de Jong, de 7-1. Huisman de Jong was kort daarvoor het veld (weer) ingekomen voor Heine Uuldriks, die na een schotpoging nog vervelend werd geraakt door Erik Stoelwinder. Onder zijn knie heeft Uuldriks flinke wonden. Hoe lang de spits is uitgeschakeld moet nog blijken.

Komende vrijdagochtend vertrekt Harkemase Boys naar Kraggenburg, een dorpje in de Noordoostpolder, voor een tweedaags trainingskamp. Vrijdag overdag traint de ploeg en ‘s avonds zijn er teamactiviteiten. Zaterdagochtend is er opnieuw een training en om 14:30 uur speelt Harkemase Boys op het veld van FC Kraggenburg (sportpark De Brem) een oefenwedstrijd tegen zondagtopklasser Sneek Wit Zwart.

Scoreverloop: 9. Rolf Dijk 1-0, 11. Robin Huisman de Jong 2-0 (strafschop), 20. Jorco van Hezel 3-0, 43. Heine Uuldriks 4-0, 55. Adams Sarkodie 5-0, 64. Rahman Nunoo 5-1, 81. Henny Bouius 6-1, 87. Sander van Dijken 7-1

Opstelling Harkemase Boys: Arjen Tolman (46/Erick Jansema), Jesse Renken (61/Toby Sietzema), Robin Huisman de Jong (61/Jordy van Wijk), Adams Sarkodie (61/Sander van Dijken), Sander van Dijken (31/Klaas Schotanus), Raymond Bolt (61/Henny Bouius), Henny Bouius (31/Auke Schievink), Oebele Schokker (61/Rolf Dijk), Rolf Dijk (31/Arton Musliu), Robert Stelpstra (31/Heine Uuldriks, 87/Robin Huisman de Jong), Jorco van Hezel (61/Robert Stelpstra)

Opstelling Bergum: Simon Skarey, Ali Zahidi (76/Hidde Veltman), Hidde Veltman (67/Menno Vos), Alex Bosma (46/Wisse Rodenburg), Hung Vo Duc (46/Erik Stoelwinder), Bertus de Boer (46/Mark Bastiaannet), Bauke Prins (74/Haaije Haarsma), Wietse van der Land (67/Bertus de Boer), Haaije Haarsma (46/Steffen Kempe, 87/Wietse van der Land), Marinus Hoekstra (46/Rahman Nunoo), David Voigt