Harkemase Boys periodekampioen na thuiswinst

HARKEMA – Harkemase Boys is periodekampioen. Daarvoor had het zaterdag aan een punt genoeg tegen WVF, maar gezien de stand op de ranglijst was Harkemase Boys verplicht om te winnen. Dat gebeurde ook: het werd 4-0 voor de Friezen. Clubtopscorer Uuldriks scoorde twee keer, Bouius en Huisman de Jong beide eenmaal.

Hoewel Harkemase Boys minder goed speelde dan een week eerder (5-1 tegen CSV Apeldoorn), was het wel vrij snel duidelijk dat de ploeg de punten in eigen huis moest houden. In het eerste kwartier waren er al twee vrij grote kansen voor Joram Smits. Een keer na een verre ingooi van Henny Bouius en even later na een pass van Oebele Schokker. Beide keren greep WVF-doelman Mike te Wiele goed in. De goed spelende doelman was na 17 minuten toch verslagen. Een schot van Uuldriks uit een moeilijke hoek werd van richting veranderd door Hans Kamping. Te Wiele was kansloos.

Af en toe kreeg WVF ook mogelijkheden. Zo ging een hard schot van Bas Bouwhuis maar net naast. De grootste kansen bleven voor de thuisploeg. Heine Uuldriks speelde Henny Bouius aan in de zestien, maar Te Wiele hield zijn ploeg nog in de wedstrijd. Even later ook, toen Schokker van dichtbij met rechts uithaalde. Op slag van rust viel de 2-0 toch. Erich Jongeling speelde Uuldriks in, die opnieuw de diepgaande Bouius vond. Deze keer was de middenvelder trefzeker. In de blessuretijd van de eerste helft was de wedstrijd beslist, toen Robin Huisman de Jong een vrije trap in een keer raak schoot.

Het begin van de tweede helft was zowaar voor de hekkensluiter van de Hoofdklasse C, maar Harkemase Boys hield de nul. Eerst haalde Jesse Renken een schot van Hessel Berends van de lijn en even later redde Erick Jansema goed op een fraai afstandsschot van Dion Reijnen. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond de eindstand op het scorebord. Oebele Schokker veroverde de bal op het middenveld, speelde Musliu aan en met zijn tweede assist van de wedstrijd vond hij opnieuw Uuldriks, die vrij binnenkopte.

In het vervolg van de wedstrijd waren er nog kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. WVF’ers Goedegebuur en Reijnen zagen hun pogingen gekeerd door Jansema en aan de andere kant misten invaller Bacuna en Uuldriks van dichtbij. De punten waren al lang binnen voor Harkemase Boys. Daarmee was ook de tweedeperiodetitel binnen. Die periodetitel geeft recht op nacompetitie aan het eind van het seizoen, om zo promotie naar de Topklasse af te dwingen. Daarnaast is Harkemase Boys in de reguliere stand van de Hoofdklasse C in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper DVS’33, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Komende dinsdag speelt Harkemase Boys opnieuw thuis: dan staat de bekerkraker tegen Drachtster Boys op het programma. De Drachtsters zijn de laatste weken ook goed in vorm, getuige de uitzeges op ACV (2-5) en Staphorst (1-3). De winnaar van de bekerderby plaatst zich voor de kwartfinales. Harkemase Boys – Drachtster Boys begint dinsdag om 20:00 uur.

Scoreverloop: 18. Heine Uuldriks 1-0, 44. Henny Bouius 2-0, 45+2. Robin Huisman de Jong 3-0, 62. Heine Uuldriks 4-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie (75/Martijn Dijk), Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits (75/Gersinio Constansia), Heine Uuldriks, Arton Musliu (75/Johnsen Bacuna)

Opstelling WVF: Mike te Wiele (73/Gert Schaafsma), Robbert Jan Stals, Hiro Gnanapragassam, Sybren Poppen, Hans Kamping, Dion Reijnen, Bas Bouwhuis, Richard Bouwmeester, Jeroen van Brummen (70/Niels Goedegebuur), Muhittin Yükselen (67/Kristian Bril), Hessel Brands.