HoofdnieuwsRegionaalSport

Harkemase Boys ruim langs Regioteam Rottevalle (video)

ROTTEVALLE – Harkemase Boys heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Regioteam Rottevalle met ruime cijfers gewonnen. Op t Hagehiem in Rottevalle werd het 1-7 voor de mannen van Jan Vlap. Martijn Dijk (foto) opende de score. Via Heine Uuldriks en twee keer Joram Smits was de ruststand 0-4. Na rust vergrootten Robin Huisman de Jong en Henny Bouius de voorsprong naar 0-6. Jan Visser deed met een fraaie goal iets terug, maar Heine Uuldriks bepaalde de eindstand op 1-7. Harkemase Boys had weinig moeite met het regioteam, dat bestond uit spelers van Rottevalle, t Fean58, Buitenpost, BCV, ONB, ONT, Drachten, Rijperkerk en Hardegarijp. Met name in de eerste helft had het niets te vrezen van het regioteam. Na ruim een kwartier spelen opende de ploeg van Jan Vlap de score. Martijn Dijk, die even daarvoor ook al dichtbij was, tekende voor de 0-1. Dijk ontving een fraaie pass van Jasper Valentijn, nam goed aan en rondde beheerst af. De tweede goal kwam op naam van Heine Uuldriks. De spits zette zelf goed druk op oud-Harkemase Boys-speler Martin Nicolai, waardoor Harkemase Boys in balbezit kwam. Via Joram Smits en Martijn Dijk kwam de bal terug bij Heine Uuldriks die zo eenvoudig de 0-2 binnen kon tikken. Na een halfuur werd al 0-3 na een vlotte aanval. Via Sarkodie, Bolt, Bouius en Uuldriks kwam Dijk op rechts in balbezit. Hij zette voor, Bouius deed een overstapje bij de eerste paal en Smits kon vrij binnentikken bij de tweede paal. Tijd voor wissels: Nog voor rust werd het 4-0. Nadat Riekele Borger even daarvoor nog een schot van Joram Smits had gepakt, was Smits in de blessuretijd van de eerste helft toch trefzeker. Dijk veroverde de bal op het middenveld, Schotanus speelde Uuldriks aan, die Smits op rechts naast zich had. Uuldriks gaf af en Smits schoot via de vingertoppen van Borger raak.

Direct na rust was het weer raak. Robin Huisman de Jong was meegekomen naar voren. Hij combineerde met Uuldriks en rondde zelf fraai af met links. Daarna was het eerste gevaar van het regioteam. Oud-Harkemase Boys- en oud-Rottevalle-speler Jorrit Schra (nu Buitenpost) raakte de bovenkant van de lat. Vervolgens was het weer kans op kans voor de bezoekers. Schoten van Bryan Inge, Jesse Renken, Johnsen Bacuna en Robin Huisman de Jong troffen geen doel, maar in de zeventigste minuut was Henny Bouius wel trefzeker. Na een mooie actie van Bacuna in de zestien schoot Bouius binnen.

Een kwartier voor tijd tekende Jan Visser voor de eretreffer. Met een fraaie lange bal van Joran Olijve kwam Visser vrij voor Erick Jansema. Met een mooie boogbal verschalkte Visser de doelman van Harkemase Boys en zette hij de 1-6 op het scorebord. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette Harkemase Boys nog eens aan. Nadat Jesse Renken al de paal had geraakt, zorgde Heine Uuldriks kort voor tijd voor de 1-7. Ludo Laanstra keerde het schot van Bryan Inge, maar de rebound was voor de spits van Harkemase Boys. Na dat doelpunt kregen Bacuna en Uuldriks kansen op nog een hogere score, maar het bleef 1-7.

Beter dan afgelopen zaterdag, oordeelde Jan Vlap over het optreden in vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart een paar dagen eerder. We voetbalden iets gemakkelijker. Er lagen veel mogelijkheden om hier dubbele cijfers te halen. Er waren nog zes, zeven grote kansen die we niet hebben benut en we hebben een doelpunt tegengekregen. Dat zijn dingen waar we aan moeten werken.

Komend weekend speelt Harkemase Boys zijn derde oefenwedstrijd van het seizoen. Op het veld van FC Kraggenburg, waar Harkemase Boys een tweedaags trainingskamp houdt, is de A1 van sc Heerenveen zaterdag om half drie de tegenstander.

Scoreverloop

14. Martijn Dijk 0-1, 26. Heine Uuldriks 0-2, 31. Joram Smits 0-3, 45+1. Joram Smits 0-4, 47. Robin Huisman de Jong 0-5, 70. Henny Bouius 0-6, 76. Jan Visser 1-6, 87. Heine Uuldriks 1-7

Opstelling Regioteam Rottevalle: Riekele Borger (46/Ludo Laanstra), Benjamin van der Molen (46/Stefan Roffel), Tjeerd Rijpma (46/Geert van der Meulen), Willem van Kammen (31/Benjamin Donker), Cornelis Bosma (31/Jan Visser), Joris Bakker (61/Willem van Kammen, 79/Martin Nicolai)), Martin Nicolai (61/Oebele Twijnstra), Jorrit Schra (61/Jan Visser), Jan Visser (31/Leo Spindelaar), Menno Reinders (31/Steffen Schra), Oebele Twijnstra (31/Joran Olijve, 79/Jorrit Schra)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (83/Marco Tiemens), Sander van Dijken (61/Jesse Renken), Adams Sarkodie (61/Jasper Valentijn), Jesse Renken (31/Robin Huisman de Jong), Jasper Valentijn (31/Kevin Huitema), Jordy van Wijk (31/Klaas Schotanus), Raymond Bolt (61/Henny Bouius), Henny Bouius (31/Bryan Inge, 46/Johnsen Bacuna), Martijn Dijk (61/Jordy van Wijk), Heine Uuldriks, Joram Smits (61/Bryan Inge)

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button