Harkemase Boys speelt gelijk bij Jong SC Cambuur

LEEUWARDEN – Harkemase Boys heeft het oefenduel tegen Jong SC Cambuur afgesloten met een gelijkspel: 2-2. Met name voor rust waren de Leeuwarders sterker. Uit een counter maakte Tyrone Conraad de 1-0. In de tweede helft werd Harkemase Boys sterker, kreeg het ook een paar prima kansen, maar opnieuw scoorde de thuisclub: Rutger Etten zorgde met een prachtig afstandsschot voor de 2-0. In de slotfase maakte Oebele Schokker twee mooie treffers bij z’n terugkeer in het Cambuurstadion en daarmee werd het toch nog gelijk: 2-2.

Jong SC Cambuur, met Robbert Schilder (deze zomer overgekomen van FC Twente) in de basis, was de betere ploeg in de eerste helft. Spits Achraf Akhamrane kreeg na goed druk zetten van centrale verdediger Jordy den Hoedt een aardige kans, maar Arjen Tolman stond op de goede plek. Een minuut later werd Harkemase Boys uit een counter voor het eerst gevaarlijk. Rolf Dijk net niet goed bij de voorzet van Ezra Schrijver. Na een kwartier spelen kwam de Leeuwarder beloften op voorsprong. Opnieuw stond Den Hoedt aan de basis van de aanval. Hij veroverde de bal achterin en lanceerde vervolgens Tyrone Conraad, die ontsnapte aan buitenspel. De linksbuiten faalde een-op-een met Tolman niet: 1-0. Het vervolg van de eerste helft was saai. Pas in de blessuretijd kreeg Jong SC Cambuur weer kansen: Tolman pakte een schot van Karabakal en Constansia schoot van dichtbij over.

In de tweede helft kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd. Met name invaller Marco Biegel kreeg een paar prima mogelijkheden en Oebele Schokker was dichtbij met een afstandsschot. Toch waren het de Leeuwarders die opnieuw scoorden: vanaf een meter of dertig schoot Rutger Etten met een mooie boogbal raak: 2-0. In de slotfase was Henny Bouius na een vrije trap van Oebele Schokker dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal ging over. Toch eindigde het duel nog in een gelijkspel, door twee goals van Schokker. De eerste op aangeven van Marco Biegel, na een knappe doorkopbal van Robert Stelpstra. In de blessuretijd maakte Schokker de gelijkmaker na een voorzet van Matthijs Hardijk.

Door die twee late doelpunten behaalde Harkemase Boys toch nog een keurig resultaat tegen de beloften van SC Cambuur. Zaterdag is belangrijker voor de Harkiten: dan gaat de ploeg van Henk Herder voor de competitie opnieuw op bezoek bij een beloftenteam. Jong Volendam is de tegenstander. Het duel begint om 14:30 uur in het Kras Stadion in Volendam.

Scoreverloop: 16. Tyrone Conraad 1-0, 72. Rutger Etten 2-0, 86. Oebele Schokker 2-1, 90+3. Oebele Schokker 2-2

Opstelling Jong SC Cambuur: Kevin Wilpstra, Kaan Karakabal (46/Nino van der Beemt), Jordy den Hoedt, Yasin Mazlum (Achraf Akhamrane), Cody Claver (75/Rochendy Constansia), Milan Vissie, Daniël van Warven, Robbert Schilder (46/Rutger Etten), Rochendy Constansia (46/Danny Henriques), Achraf Akhamrane (46/Nygel Velder), Tyrone Conraad (35/Rowdy van der Putten)

Opstelling Harkemase Boys: Arjen Tolman, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot (35/Erich Jongeling), Bjorn Adams (46/Henny Bouius), Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Jordy van Wijk (46/Simon IJzerman, 73/Rolf Dijk), Rolf Dijk (63/Matthijs Hardijk), Heine Uuldriks (63/Robert Stelpstra), Ezra Schrijver (46/Marco Biegel)