Harkemase Boys verliest eerste oefenwedstrijd

SNEEK – Al vroeg in de wedstrijd nam Harkemase Boys het initiatief. Na een kwartier leverde dat de eerste kans op. Daarvoor had Sneek Wit Zwart het al een paar keer van afstand geprobeerd, maar die pogingen waren onzuiver.

De eerste kans voor Harkemase Boys was een grote. Na een voorzet van Gersinio Constansia vanaf rechts had Arton Musliu de bal van dichtbij voor het intikken, maar zijn poging ging over. Daarna bleek dat Musliu volgens de grensrechter ook buitenspel stond.

Kort voor het halfuur volgden een paar grote kansen voor Harkemase Boys snel na elkaar. De eerste was voor Constansia. Jesse Renken greep achterin goed mee en gaf de bal perfect mee aan de spits. Een-op-een met doelman Kevin van der Meulen miste Constansia. De keeper redde. De volgende kans was voor Joram Smits. Een vrije trap van Robin Huisman de Jong kwam via Klaas Schotanus en Jordy van Wijk bij Smits, die vrij kon inkoppen bij de tweede paal. Zijn kopbal ging echter over.

Net voor het halfuur – en dus de drinkpauze – was het wel raak. Schotanus greep in op het middenveld, gaf de bal mee aan Smits, die samen met Musliu kon doorlopen op Van der Meulen. Smits gaf breed, Musliu tikte de 0-1 binnen.

Na de drinkpauze was de opstelling van Harkemase Boys als volgt:

Erick Jansema; Adams Sarkodie, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Jasper Valentijn; Klaas Schotanus, Raymond Bolt, Martijn Dijk; Gersinio Constansia, Heine Uuldriks, Joram Smits In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er weinig. De grootste kans was voor Constansia. Heine Uuldriks gaf goed mee aan zijn collega-aanvaller. Uit de draai ging het schot van Constansia naast.

Na rust  bij Harkemase Boys een keeperswissel, André Zeldenthuis kwam erin voor Erick Jansema – was het snel gelijk. Een kopbal van Patrick Altenburg kwam bij Joost Jesse Visser, die vanaf een meter of 30 uithaalde. De bal viel achter Zeldenthuis en dat betekende de gelijkmaker.

Na die gelijkmaker was er weer een fase waarin Harkemase Boys de betere was, al was het spel in de tweede helft wel slordiger dan voor rust. Heine Uuldriks kreeg een kans uit een corner van Raymond Bolt, maar de bekeken kopbal van Uuldriks werd van de lijn gehaald door Mark Homme van der Veen.

Toen er een kwartier gespeeld was in de tweede helft, volgde er weer een drinkpauze en wisselde Harkemase Boys weer een groot deel van het elftal. De nieuwe opstelling:

André Zeldenthuis; Jesse Renken; Adams Sarkodie, Kevin Huitema; Sander van Dijken; Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Arton Musliu; Henny Bouius, Heine Uuldriks, Martijn Dijk

Kort na de drinkpauze werd er weer een poging van Harkemase Boys van de lijn gehaald. Musliu zag zijn inzet gekeerd door Visser. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Visser gaf mee aan Freerk de Jong, die Zeldenthuis in de lange hoek passeerde: 2-1. De slotfase was niet om naar huis te schrijven. Bryan Inge, die de laatste twintig minuten speelde, was nog het dichtstbij met een fraai schot, maar Tijs Spieringhs kon redden brengen.

Harkemase Boys verloor zo de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Trainer Jan Vlap na afloop: “Je moet alles in perspectief zien. Er zijn heel veel nieuwe jongens. We hebben de wedstrijd in drie blokken verdeeld en bijna alle jongens hebben op twee verschillende posities gespeeld. Dat is puur voor ons om te kijken wie straks het best op welke positie uit de voeten kan.” Toch had Vlap vandaag ook gewoon willen winnen: “We krijgen twee goals tegen. Daarvoor kregen we zelf kansen die we niet afmaakten, waardoor we ook nog met 2-1 verliezen. Dat is heel vervelend, maar aan de andere kant: we zijn nog aan het opbouwen en ik heb ook veel goede dingen gezien.”

Woensdag om 19.30 uur speelt Harkemase Boys in Rottevalle tegen het Regioteam Rottevalle.