Sport

Harkemase Boys verliest ruim van VVOG (video)

HARDERWIJK – Harkemase Boys heeft zaterdag volkomen verdiend verloren van VVOG. In Harderwijk werd het 4-0 voor de thuisploeg, dat door de zege Harkemase Boys weer inhaalt op de ranglijst.Harkemase Boys begon slecht aan de wedstrijd. Het spel was slordig en VVOG was veel feller. Dat resulteerde in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Modou Nyang schoot knap de verdiende 1-0 binnen. Na de openingstreffer bleef VVOG de betere. Lars Kerver was het dichtstbij de 2-0. Zijn harde schot werd door Erick Jansema over het doel getikt.

Net toen Harkemase Boys iets beter in de wedstrijd leek te komen, kreeg VVOG legio mogelijkheden om de marge te vergroten. Vier grote kansen op rij waren niet besteed aan VVOG (Vossebelt raakte de paal). Pas een kleine tien minuten voor rust kreeg Harkemase Boys een mogelijkheid. Uit een counter kwam Bacuna vrij voor Koornberg, maar de doelman keerde de inzet van Bacuna. Ook Schotanus kreeg een kans. Zijn inzet was te slap. Op slag van rust kwam VVOG op 2-0. Lars Kerver stoomde op over links en zijn voorzet werd van dichtbij binnengewerkt door Richard Haklander. Met 2-0 als ruststand kwam Harkemase Boys nog goed weg, want VVOG’er Brockhoff nog de paal.

De boodschap van de technische staf in de rust was kort. Harkemase Boys kwam na dik vijf minuten de kleedkamers alweer uit. Twee wisselingen: Jordy van Wijk en Martijn Dijk waren in het veld gekomen voor Robin Huisman de Jong en Jasper Valentijn.

En hoewel het in de tweede helft van de kant van de Friezen iets beter was, zat er op De Strokel geen moment iets in voor Harkemase Boys. Henny Bouius kreeg nog wel een kans, kort na rust, maar opnieuw hoefde Koornberg weinig te doen. VVOG kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen en kwam niet in de problemen.

Richard Haklander maakte een klein kwartier voor tijd zijn tweede doelpunt van de middag en besliste daarmee de wedstrijd definitief. Na een counter scoorde Haklander op aangeven van Biya. Dik vijf minuten voor tijd bekroonde Biya zijn goede wedstrijd door zelf ook nog op fraaie wijze te scoren: 4-0. Een mooie middag voor VVOG, een slechte voor Harkemase Boys. Een complete off-day.

Komende zaterdag (11 oktober) is Harkemase Boys een weekend vrij. Dan vindt er een Vierlandentoernooi voor beloftenteams plaats op sportpark De Bosk. Een week later, in een inhaalweekend, speelt Harkemase Boys thuis tegen AZSV. VVOG speelt zaterdag uit tegen Urk.

Scoreverloop: 9. Modou Nyang 1-0, 43. Richard Haklander 2-0, 77. Richard Haklander 3-0, 84. Pernelly Biya 4-0

Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Jan Jurrikn Hop, Lars Kerver, Thomas Vossebelt, Tom Brockhoff, Oussama Labari, Modou Nyang (28/Kevin van der Vlag), Richard Haklander (78/Stefan Jansen), Pernelly Biya

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (46/Martijn Dijk), Sander van Dijken, Adams Sarkodie, Klaas Schotanus, Jasper Valentijn (46/Jordy van Wijk, Henny Bouius, Johnsen Bacuna (75/Bryan Inge), Heine Uuldriks, Arton Musliu