Harkemase Boys verslaat sc Heerenveen A1 in levendig duel

KRAGGENBURG – Harkemase Boys heeft zaterdag het tweedaagse trainingskamp in Kraggenburg afgesloten met een oefenzege op sc Heerenveen A1. Op de prachtige grasmat van sportpark De Brem werd het 3-2 voor de zaterdaghoofdklasser.

Het begin van de wedstrijd was voor het team met pompebljedenshirts, maar scoren lukte de Feansters niet. Na ruim een halfuur spelen lukte dat Harkemase Boys wel. Goed drukzetten van Raymond Bolt leidde tot balbezit van Gersinio Constansia. Hij kapte Jair Oosterlen uit en schoot de bal achter Pieter Bos.

Vroeg in de tweede helft werd het gelijk door Rewan Amin. De goed spelende aanvoerder van sc Heerenveen A1 schoot een vrije trap in een keer achter Erick Jansema. Net de beginfase van de eerste helft was ook het begin van de tweede helft voor de ploeg van Hans Schrijvers. Pogingen van Paco Deckers, Armano Leilis en Tarik Kada werden gekeerd door Jansema.

Halverwege de tweede helft raakte Sander van Dijken geblesseerd tijdens een aanval van Harkemase Boys. Toen Tarik Kada van sc Heerenveen A1 na die aanval in balbezit kwam, verwachtte iedereen dat hij de bal over de zijlijn zou tikken om een blessurebehandeling toe te staan. In plaats daarvan schoot Kada vanaf een meter of 40 de bal achter Jansema. Op die manier kwam sc Heerenveen A1 op voorsprong. Vervolgens wilden de blauwwitten Harkemase Boys de ruimte geven om een doelpunt te maken, maar daar hadden de Boys geen trek in. Scheidsrechter Beekman besloot vervolgens om een drinkpauze te geven aan beide teams.

Na de drinkpauze scoorde sc Heerenveen A1 nog tweemaal, maar beide doelpunten werden afgekeurd: hands en buitenspel. Harkemase Boys, extra gemotiveerd na de 1-2 van Kada, was sinds de achterstand de betere ploeg. Ruim tien minuten voor tijd kwam de ploeg van Jan Vlap terecht op gelijke hoogte. Shariff Nijhove knoeide achterin nadat Raymond Bolt opnieuw goed druk zette. Bolt gaf vervolgens breed en Henny Bouius schoot de gelijkmaker binnen.

Kort voor tijd kwam Harkemase Boys zelfs weer op voorsprong. Een verre ingooi van Bouius glipte tussen Feansters Rannick Schoop en Arthur Ymele Feudjio door en Jordy van Wijk profiteerde. De middenvelder passeerde doelman Pieter Bos en zette 3-2 als eindstand op het scorebord. Na dat doelpunt had Harkemase Boys nog een hogere score kunnen bereiken, maar dat was geflatteerd geweest.

Vanaf het begin een heel hoog tempo van de tegenpartij, aldus Jan Vlap. Daar hadden we problemen mee. Dan zie je ook dat we behoorlijke trainingen in de benen hadden. Daarna kunnen zij het niet volhouden, kregen wij meer grip en was het gelijkwaardiger. Het had ook 5-5 of 6-6 kunnen zijn. Het was heel open. Over het trainingsweekend was de trainer tevreden: Het moet een groep worden. Negen nieuwe jongens, een nieuwe trainer. Dat moet aan elkaar wennen en daar is dit een uitermate geschikte mogelijkheid voor.

De volgende oefenwedstrijd van Harkemase Boys is volgende week zaterdag. Dan speelt Harkemase Boys voor het eerst dit seizoen op het eigen sportpark De Bosk. Tegenstander is zaterdagtopklasser ONS Sneek.

Scoreverloop

34. Gersinio Constansia 1-0, 48. Rewan Amin 1-1, 69. Tarik Kada 1-2, 79. Henny Bouius 2-2, 87. Jordy van Wijk 3-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken (30/Adams Sarkodie), Robin Huisman de Jong (61/Jesse Renken), Sander van Dijken (30/Jasper Valentijn), Kevin Huitema (61/Sander van Dijken, 72/Kevin Huitema), Jordy van Wijk (30/Raymond Bolt), Klaas Schotanus (61/Jordy van Wijk), Gersinio Constansia (61/Heine Uuldriks), Joram Smits (30/Martijn Dijk), Heine Uuldriks (30/Henny Bouius), Bryan Inge (61/Joram Smits)

Opstelling sc Heerenveen: Pieter Bos, Rannick Schoop, Stefan Gartenmann (46/Shariff Nijhove), Jerry St. Juste (70/Stefan Gartenmann), Jair Oosterlen (46/Rubin Barbosa), Gor Agbaljan (46/Imran Oulad Omar), Rewan Amin, Albert Gudmundsson (46/Arthur Yemele Feudjio), Tarik Kada (81/Moises Navarro), Michel Vlap (46/Armano Leilis), Moises Navarro (46/Paco Deckers)