Sport

Harkemase Boys wint ook laatste oefenduel

HARKEMA – Harkemase Boys is ongeslagen gebleven in de voorbereiding. In de laatste oefenwedstrijd wonnen de Harkiten thuis met 5-1 van Heerenveen. Pas in het laatste kwartier kon Harkemase Boys afstand nemen van de zondaghoofdklasser.

De eerste helft van Harkemase Boys was, ondanks een ruststand van 2-0, niet heel overtuigend. De beste kansen in de openingsfase waren zelfs voor de bezoekers. Met name Jacco Kuiper liet met regelmaat wat leuks zien en Erick Jansema moest met een redding de 0-1 voorkomen. Na een klein halfuur scoorde Harkemase Boys tweemaal in drie minuten. Matthijs Hardijk draaide zich goed weg van zijn tegenstander en gaf een fraaie steekpass op Heine Uuldriks, die Justin van der Dam passeerde. Kort daarna schoot Henny Bouius vanaf een meter of twintig de 2-0 binnen. Dat was ook de ruststand, mede dankzij Jesse Renken, die een poging van Kuiper van de lijn haalde.

Na rust gebeurde er meer op De Bosk. Het eerste gevaar kwam van invallers Rolf Dijk en Arton Musliu, maar de goal viel aan de andere kant. Niels den Haan bracht Heerenveen via een terechte strafschop terug tot 2-1. Abdi Karim Mohamed was zelfs dicht bij de gelijkmaker. Erick Jansema voorkwam een nieuw tegendoelpunt. Na flinke kansen voor Schokker, Dijk en Hardijk zorgde Schokker uiteindelijk toch voor 3-1. Op aangeven van Musliu passeerde Oepie doelman Lars Posthumus. De 4-1 kwam een paar minuten later schlemielig tot stand. Heerenveen-rechtsback Bart Klapwijk gaf een balletje terug op zijn eigen doelman, maar de bal stuiterde bij de tweede paal binnen. De laatste goal van de wedstrijd was wel weer de verdienste van de thuisclub. Een dubbele een-twee tussen Arton Musliu en Oebele Schokker werd met een prachtig stiftje afgemaakt door laatstgenoemde.

Zo sluit Harkemase Boys de oefencampagne (zeven duels) af zonder nederlaag. Hooguit lekker voor het gevoel, maar goede resultaten in een voorbereiding hoeven niets te zeggen over het vervolg in de competitie. In de Derde Divisie komt de ploeg uit de Friese Wouden iedere week een sterke ploeg tegen. Te beginnen met SV Huizen volgende week. De competitiestart is zaterdag 13 augustus om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer in Huizen.

Scoreverloop: 27. Heine Uuldriks 1-0, 29. Henny Bouiu 2-0, 52. Niels den Haan 2-1 (strafschop), 76. Oebele Schokker 3-1, 80. Bart Klapwijk 4-1 (e.d.), 90+1. Oebele Schokker 5-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot (66/Stefan Korf), Stefan Korf (46/Robin Huisman de Jong), Bjorn Adams (46/Jorco van Hezel), Simon IJzerman, Oebele Schokker, Henny Bouius, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks (46/Arton Musliu), Ezra Schrijver (46/Rolf Dijk)

Opstelling Heerenveen 1e helft: Justin van der Dam, Jan Hielkema, Paul de Jong, Peter de Vries (33/Frank Smit), Soeren Grigoryan, Jasper Brouwer, Ivar Span, Jordy Veenstra, Stefan Bollen, Kevin Regts, Jacco Kuiper

Opstelling Heerenveen 2e helft: Lars Posthumus, Bart Klapwijk, Tristan Bijlsma, Johannes Agricola, Jeffrey Mast, Robin de Boer, Thiemen Pen, Laurens Stellingwerf, Abdi Karim Mohamed (73/Han van Dijk), Thom van Lingen, Niels den Haan.