Harkemase Boys wint topper van ACV

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdag de topper tegen ACV op eigen veld met 5-3 gewonnen. In de spectaculaire openingsfase kwam ACV snel op voorsprong, maar binnen een kwartier was het 3-1 voor de thuisploeg. Na rust begon Harkemase Boys opnieuw goed, maar met tien man (John van Dalen kreeg twee keer geel), hield ACV nog redelijk stand. De punten bleven echter wel in Harkema.

Voor ACV was scheidsrechter Huizinga na afloop de gebeten hond. Dat was echter wat overdreven. Beide strafschoppen voor de thuisploeg waren terecht. Alleen bij de 1-1 viel er wat te zeggen voor de ontevredenheid bij ACV, na een duel tussen Bacuna en ACV-doelman Wormmeester in het doelgebied, maar zelfs in dat geval deed Bacuna weinig verkeerd.

Achterin ging er bij ACV zelf ook veel mis. Niet nadat de bezoekers vroeg op voorsprong waren gekomen overigens. Het verdedigingsduo (Huisman de Jong en Van Wijk) stond niet goed bij een lange bal in de eerste minuut, aldus Huisman de Jong. Daardoor was ACV-topschutter Robin Mulder ontsnapt en de spits, die na dit seizoen vertrekt, zette na 40 seconden de 0-1 op het scorebord. Het leek een lastige middag te worden voor Harkemase Boys, maar de gelijkmaker viel al snel. Oebele Schokker werd hard onderuitgehaald door John van Dalen (die geel kreeg), waarna Oepie zelf de vrije trap nam. Doelman Ben Wormmeester kon niet bij de indraaiende bal, die daardoor in het doel viel. Wormmeester raakte wel geblesseerd en moest al vroeg vervangen worden door John Vos.

Ook Vos werd al snel gepasseerd. De eerste keer was in de twaalfde minuut vanaf de stip, nadat Emas Weijer collega-linksback Adams Sarkodie onderuit had getrokken. Robin Huisman de Jong zette Harkemase Boys vanaf de stip op voorsprong. En slechts drie minuten later was het alweer raak. Angelo Cijntje kopte een voorzet van Johnsen Bacuna recht in de voeten van Schokker. De maker van de 1-1, die zijn officikle rentree maakte op De Bosk, raakte de bal niet eens helemaal goed, maar Vos zag de bal toch in het doel vallen. Na een kwartier stond er al 3-1 op het scorebord. Hoe spectaculair de beginfase was, zo saai was het vervolg. Behalve twee flinke gemiste kopkansen door Robin Mulder (de eerste in de handen van Jansema, de ander over) gebeurde er weinig meer in de eerste helft.

Na rust besliste Harkemase Boys de wedstrijd al snel. Na wat schijnbewegingen zette Schokker voor vanaf rechts. Invaller Smits kopte op Uuldriks, die vervolgens op de lat kopte. De rebound was voor Smits en hij schoot van dichtbij de 4-1 binnen. Toen ACV even later ook nog eens met tien man verder moest na de tweede gele kaart van John van Dalen, zat Harkemase Boys helemaal op rozen. Maar de thuisclub ging niet beter voetballen met een man meer. Sterker nog, ACV kwam terug tot 4-2. Angelo Cijntje bereikte Robin Mulder, die de bal fraai aannam in het strafschopgebied en vervolgens wel raad wist met de ruimte die hij kreeg.

Harkemase Boys scoorde tien minuten voor tijd zelf ook weer, opnieuw vanaf de stip. Deze keer werd Oebele Schokker tegen de grond gewerkt door Emas Weijer. Robin Huisman de Jong faalde opnieuw niet en zorgde voor de 5-2 vanaf elf meter. Maar tot grote ontevredenheid van Jan Vlap was ACV in de slotfase opnieuw trefzeker. Mulder maakte zn derde van de middag.

De drie punten bleven terecht op De Bosk, maar volgens Vlap gaf Harkemase Boys de tegenstander te veel het gevoel dat er iets te halen viel. Na rust hadden we een man meer, maar toch gaven we twee goals weg en waren we totaal niet dominant meer. Het resultaat is goed en we doen fantastische zaken, maar we hadden meer kunnen brengen.

Door het gelijkspel van DVS33 Ermelo bij nummer laatst WVF is Harkemase Boys op gelijke hoogte gekomen met de koploper. Beide teams hebben nu 32 punten uit vijftien wedstrijden. Het verschil met ACV, dat is gezakt naar plek vier, is zes punten. Ook de tegenstander van volgende week, VVOG, staat op zes punten. Harkemase Boys speelt dinsdag eerst nog een bekerwedstrijd: op De Bosk nemen de Harkiten het op tegen derdeklasser Asser Boys.

Scoreverloop: 1. Robin Mulder 0-1, 3. Oebele Schokker 1-1, 12. Robin Huisman de Jong (strafschop) 2-1, 15. Oebele Schokker 3-1, 49. Joram Smits 4-1, 59. Robin Mulder 4-2, 79. Robin Huisman de Jong 5-2 (strafschop), 89. Robin Mulder 5-3

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Jordy van Wijk, Adams Sarkodie, Raymond Bolt (73/Martijn Dijk), Henny Bouius, Oebele Schokker, Johnsen Bacuna (83/Gersinio Constansia), Heine Uuldriks, Arton Musliu (46/Joram Smits)

Opstelling ACV: Ben Wormmeester (7/John Vos), Angelo Cijntje, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Emas Weijer, Erwin Buurmeijer, Nick Westebring (46/Richard Mulder), Haaye Feenstra, Edu de Jonge Rosa (72/Imre de Jong), Robin Mulder, Gill Gvbel