Harkemase Boys wint van WVF (Video)

ZWOLLE – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in Zwolle de competitiewedstrijd tegen WVF met 0-2 gewonnen. In een slechte wedstrijd werden beide doelpunten voor rust gemaakt. Jesse Renken en Heine Uuldriks waren de doelpuntenmakers voor Harkemase Boys, dat door de zege stijgt naar de gedeelde vierde plek in de Hoofdklasse C.

Het begin van de ploeg van Jan Vlap was zaterdag ronduit slecht. In het eerste kwartier lukte er weinig bij de Harekieten. WVF ging wel goed van start en binnen het kwartier kreeg de thuisploeg twee grote kansen om op voorsprong te komen. De eerste was voor de jonge spits Muttihin Yükselen, na een voorzet van Özhan Kardag. Geheel vrijstaand kon Yükselen van dichtbij inkoppen, maar zijn kopbal ging over het doel van Erick Jansema. Een paar minuten later legde Yükselen de bal mooi klaar voor Kardag. Het schot van Kardag ging langs Jansema, maar Sander van Dijken bracht redding op de lijn.

Harkemase Boys mocht blij zijn dat het binnen een kwartier niet op achterstand stond. Pas daarna kreeg Harkemase Boys ook mogelijkheden tot scoren. Pogingen van Johnsen Bacuna en Klaas Schotanus gingen naast het doel van Mike te Wiele. Na een dik halfuur werd Te Wiele te hulp geschoten door Michel Koning, die een inzet van Bacuna van de lijn haalde. In de 37e minuut was het raak. Te Wiele had een indraaiende vrije trap van Arton Musliu niet klem en Jesse Renken schoot met links, via de paal, de 0-1 binnen. Op slag van rust breidde Harkemase Boys de voorsprong uit. Koning leed balverlies op het middenveld, waardoor Harkemase Boys kon overnemen. Schotanus stuurde Musliu weg op links. Hij ging langs Dion Reijnen en zette voor. Te Wiele had de voorzet van Musliu weer niet klem en deze keer was de rebound voor Heine Uuldriks. De spits maakte van dichtbij de 0-2.

Ook in de tweede helft speelde Harkemase Boys niet geweldig, maar er zat wel wat meer rust in de ploeg. En belangrijk: achterin werd niets meer weggegeven. Waar WVF voor rust nog meerdere kansen kreeg, werd de thuisploeg in het tweede bedrijf helemaal niet meer gevaarlijk. Harkemase Boys kreeg af en toe nog wel mogelijkheden om de score uit te breiden. Kort na rust werd een slechte bal van Reijnen onderschept door Uuldriks. Bouius ging verder, legde breed op Bacuna, maar de inzet van de vleugelspeler was te zacht om het Te Wiele moelijk te maken.

In het laatste kwartier waren er nog een paar kansjes, maar Harkemase Boys miste zaterdag de overtuiging om aanspraak te maken op een grote overwinning. Robin Huisman de Jong miste in de laatste minuut nog een strafschop (bal kwam tegen de paal), maar 0-3 was ook niet verdiend geweest. Daarvoor begon Harkemase Boys zaterdag te slecht en creëerde het in 90 minuten ook te weinig.

Trainer Jan Vlap was, ondanks de drie punten, niet tevreden: “Je moet je handen dichtknijpen dat je hier wint. Het was wel terecht, maar we hebben bedroevend slecht gevoetbald. In het eerste kwartier geven we een stuk of wat grote kansen weg. Het was erg matig. In de tweede helft was er iets meer rust, maar het was nog niet geweldig.” Aanvoerder Klaas Schotanus: “Er moesten drie punten komen. Daar gingen we voor, maar we begonnen heel onrustig. Toch weten we twee keer te scoren. In de tweede helft hebben we het achterin dicht gehouden. Het verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar het is wel effectief.” Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen Urk. “Dan zullen we zien of we thuis ook weer eens de drie punten kunnen pakken”, aldus Schotanus.

Scoreverloop: 37. Jesse Renken 0-1, 45. Heine Uuldriks 0-2

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Robbert Jan Stals, Dion Reijnen, Sybren Poppen, Hans Kamping (70/Jorben Nieuwenhuis), Rob Meijerink, Michel Koning (64/Elroy Modderman), Richard Bouwmeester (77/Bas Bouwhuis), Jeroen van Brummen, Muttihin Yükselen, Özhan Kardag

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Adams Sarkodie (46/Jasper Valentijn), Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks (81/Kevin Huitema), Arton Musliu (71/Bryan Inge)