Sport

Hattrick Gerard van Zonneveld bezorgt Kollum zege

KOLLUM – In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop  was een ieder het er over eens dat men  één van de betere wedstrijden van dit seizoen hadden gezien op Baensein.  Een team met veel inzet, werklust en in het bezit van een spits die trefzeker was deze middag werd Grijpskerk op een ruime nederlaag getrakteerd.

Op een goed bespeelbaar veld, maar wel onder  herfstachtige weer startte Kollum  goed aan de wedstrijd en kreeg het al in de tweede minuut een prima mogelijkheid de score te openen. Opkomend van links zette Yannick een bekeken voorzet af, welke Ruben Merkus ineens op de pantoffel nam. Met een uiterste inspanning wist Douwe Postma de bal uit zijn doel te werken. De Kollumers bleven geconcentreerd spelen en had het de pech dat de scherpte er nog niet was en door goed keeperswerk een voorsprong uitbleef. Een bekeken kopbal van Ruben Merkus en een geplaatste vrije trap van Jesper Spijkstra waren een prooi voor Postma. De van een blessure terug op het doel gekeerde Johan Vonk had weinig te verduren van de aanval van Grijpskerk, een vrije trap van ongeveer 25 meter verdween via de muur naast zijn goal. Halverwege de eerste helft was er enig ophef bij de duck out van Grijpskerk, een ingezette tackle van Randy van Malsum  op de bal was te laat en blesseerde daarmee zijn opponent  Jorn de Wilt, die zich moest laten vervangen. Daar waar Kollum vergat zichzelf te belonen met een voorsprong, hoefde Johan Vonk slechts eenmaal redding te brengen op een inzet vanuit een vrije trap van John Broels.

Na de thee bleef  Kollum onder de gestaag neerdwarrelende regen de betere ploeg en bleef met een goed neergezette middenveld met controleur Sake de Haan, die sober spelend, maar een prima wedstrijd neerzette zijn team ondersteunde en de kansen bleven komen. De terechte voorsprong  kwam er na een vijftal minuten spelen, spits Gerard van Zonneveld werd prima vrij gespeeld en met een simpele intikker zetten  hij de verdiende 1-0 op het scorebord.  Achterin met in het centrum Henco Jan Bijlsma en Sander Gietema die weinig kansen weggaven hield Johan Vonk zijn doel schoon. Wachten was het op de genadeklap, die de Kollumer aanhang rust gaf, niet alleen op de zittribune, maar ook op de overdekte staantribune voor de kantine.

In het laatste kwart van de wedstrijd was de eerste grote kans voor invaller Jelle Schat die twijfelde in of ineens af te drukken, of zijn man uit te spelen. De eerste echte grote kans voor Grijpskerk in de wedstrijd was er pas na een kleine 70 minuten spelen, een vrije trap belande op het hoofd van Teie van der Hoek, echter stond Jelle Schat op de doellijn om de bal te keren.

Hattrick Gerard van Zonneveld

De verdiende zege kreeg in de laatste tien minuten gestalte, na eerst een teruggespeelde bal van de altijd ijverige Randy van Malsen via de paal binnen te schieten en in de laatste minuut in een drie tegen één situatie de bal van invaller Alex van der Veen beheerst binnen te tikken bekroonde Gerard van Zonneveld zijn goede wedstrijd met een zuivere hattrick.

Foto’s Roel Bergsma  en verslag: André van der Meulen