Hattrick Jilles Bosma voldoende voor overwinning WTOC

OUDWOUDE – In een spannend voetbalgevecht trok WTOC aan het langste eind tegen AVC. De eerste kans was voor AVC. Meteen daarop was de beurt aan WTOC. Erik Jan Dijkstra schoot op de binnenkant paal waarna hij de terugspringende bal naast schoot. AVC kwam op voorsprong een voorzet van links belandde bij de volkomen vrijstaande Rocco Zwart die beheerst scoorde 0-1.Twee minuten daarna was de stand weer in evenwicht. Jilles Bosma nam de toegekende vrije trap een handig overstapje van Tedo de Bruin verraste doelman Maikel Hartman en dat betekende 1-1. Pech had Erik Jan Dijkstra toen zijn schot dit keer de onderkant van de lat raakte en de bal weer in het veld stuiterde. Vlak voor de rust kwam AVC op een 1-2 voorsprong. Knullig balverlies ging hieraan vooraf. Weer was het Rocco Zwart die scoorde.
De tweede helft begon met een wijziging WTOC. De geblesseerde Jitze Keizer werd vervangen door Robert Kuipers. Nyckele Smeding zijn doelpoging mislukte, de te zacht ingeschoten bal was voor de doelman geen probleem. Uit een voorzet van Sybren Bosma kon Jilles Bosma WTOC weer op gelijke hoogte brengen 2-2. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Een vrij groot aantal hoekschoppen illustreerde deze bedoelingen. Tedo de Bruin zag Jilles Bosma vrij voor het doel staan. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje en scoorde zijn derde doelpunt van de wedstrijd 3-2. Met drie formidabele reddingen wist doelman Geoffrie Hoiting de WTOC voorsprong te handhaven. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende D van Gulik was de winst verdiend.