Hattrick Romke Bos tegen Hardegarijp

KOLLUM – De uitslag van 4-0 doet vermoeden dat het voor Kollum een eenvoudige overwinning is geworden, echter voor rust was de geplaagde ploeg van Nijboer zeker niet de mindere. Uitstekend keeperswerk van Johan Vonk hield zekere treffers van o.a. Berwout Beimers (16 jaar) en mede een strafschop van Jelke Visser te stoppen de gasten op nul. Daar waar de gasten geen raad wisten met de kansen was het bij Kollum gelijk raak bij de eerste kans.

Onder zomerse omstandigheden in november zette scheidsrechter Boland om half drie de wedstrijd in gang. De eerste kans was voor de gasten, nadat Johan Vonk met zijn uitverdedigen Hessel de Vries in problemen bracht. Balverlies zette Beimers vrij voor de goal, echter herstelde Vonk zich prima door de bal tot corner te verwerken. Nadat ook de tweede dikke mogelijkheid voor Hardegarijp was gekeerd door Vonk kreeg Kollum net buiten de zestien een vrije trap te nemen. Met een bekeken schot liet Romke Bos Freerk Jan Oosterhuis  kansloos, de bal verdween net in de kruizing. Net binnen het kwartier liet Johan Vonk zien dat men vanmiddag van goeden huize moest komen om hem te passeren, opnieuw was hij winnaar in een duel met nu Leo Spindelaar. Nadat Joop Pynacker zijn eerste kans zag worden gekeerd was het Romke Bos die in de dertigste minuut op aangeven van Marinus Hoekstra de bal diagonaal in het doel schoot. In de levendige eerste helft bleef Hardegarijp geloven in toch een goede uitslag. Geholpen door de scheidsrechter, die in een luchtduel een duw zag van Hein van Marrum en de bal op de stip legde, kon de gasten weer terug brengen in de wedstrijd. Met een prima redding op het schot van Jelke Visser was Johan Vonk opnieuw de winnaar. Aan de andere kant was het wel weer raak voor Kollum, op aangeven van Joop Pynacker tekende Romke Bos voor zijn derde doelpunt. Met deze zuivere hattrick van zijn zoon was Siebe Bos trots, dit heb ik nooit kunnen doen in mijn carrière. Het slot van de eerste helft was toch weer voor Johan Vonk die op een volley van Thomas Feitsma ook weer een antwoord had.

Na de thee leek de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit te gaan. De gasten probeerden nog wel om tegengas te geven, maar was in het eerste bedrijf Vonk die doelpunten voorkwam,  een bekeken schot van Jonkie Berwout Beimers bracht ditmaal de lat redding voor Vonk. Dat Kollum ook over een goede jonge lichting beschikt liet Hessel de Vries zien. Daar waar hij enkele weken terug zijn debuut maakte, speelde hij vandaag een prima wedstrijd op de backpositie en geeft daardoor Wierd Kuiper mogelijkheden voor de toekomst. In de twintigste minuut wist de hardwerkende Marinus Hoekstra zijn doelpuntje me te pikken door een afgeslagen corner met een schuiver achter Oosterhuis te schieten. Het slotaccoord kwam van de voet van Joop Pyacker die zijn schot door Oosterhuis zag worden gekeerd. Met deze prima overwinning is er weer enig lucht voor de Kollumers en  kunnen met een goed gevoel naar volgende week gaan wanneer ’t Fean ’58 naar Baensein komt. Opnieuw een wedstrijd die voor beide ploegen van belang is.

Verslag: André van der Meulen