HoofdnieuwsRegionaal

Herinrichting Voorstraat Buitenpost van start

BUITENPOST – Dinsdag 13 augustus gaf wethouder Jan Lammers het startsein voor de reconstructie van de Voorstraat Buitenpost. ‘Hiermee gaat een langgekoesterde wens van het dorp in vervulling. We willen van de Voorstraat een aantrekkelijk verblijfsgebied maken met een goede aansluiting met het winkelgebied van de Kerkstraat.’

Planning
In overleg met de aannemer KWS en vertegenwoordigers van middenstandsvereniging BUVO, aanwonenden en Plaatselijk Belang is een planning van de werkzaamheden opgesteld. De aannemer pakt West en Oost tegelijkertijd aan, waarbij West voor het overgrote deel van de tijd gewoon berijdbaar blijft op asfalt. Het grootste gedeelte van het werk zit in de aanpak van de parallelwegen aan weerszijden van dit weggedeelte. Het voordeel van deze gelijktijdige aanpak is dat een deel van het centrum voor Sinterklaas en Kerst gereed is. De rest van het werk wordt voor de zomervakantie 2014 afgerond. Het centrum en de winkels blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Herinrichting Voorstraat Buitenpost

Op 31 mei 2011 is de N355, de rondweg om de zuidoostkant van Buitenpost geopend. Een belangrijke mijlpaal voor Buitenpost en de regio omdat het doorgaande verkeer over de Voorstraat al jaren een probleem vormde. Door de realisatie van deze alternatieve route kan nu de Voorstraat worden heringericht. De herinrichting vindt plaats tussen de rotonde Lauwersmeerweg (N355) – West en de bebouwde komgrens aan de oostzijde. Deze herinrichting moet aansluiten bij de woon- en winkelfunctie van de Voorstraat. De totale kosten bedragen € 1.500.000.

Na een inspraakperiode van ruim een half jaar zijn in juli 2012 de definitieve plannen voor de Voorstraat gepresenteerd. Het afgelopen jaar zijn de plannen verder in detail uitgewerkt. Ook werkzaamheden aan de Herbrandastraat, de Schepperstraat, de Stationsstaat, de Schoolstraat en de Julianalaan maken nu deel uit van het werk.

Foto’s: Binne-Louw Katsma

Onderschrift: Wethouder Jan Lammers freest de eerste strook asfalt van de Voorstraat Buitenpost.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button