Sport

Hessel Huisman verruilt Buitenpost voor ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Hessel Huisman keert terug op het oude nest. De 20-jarige doelman  speelt het volgende seizoen in het ‘blau, wyt en read’ van ’t Fean ’58, de club waar hij is opgegroeid. “Ik kom weer veel jongens tegen waarmee ik in de jeugd heb samengespeeld”, zegt hij. “Het voelt als weer thuiskomen. Ik zie er dan ook naar uit.”

De in Buitenpost wonende student bedrijfseconomie aan de NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden  – bezig aan z’n laatste jaar – zit in de A-selectie van Buitenpost. Hij is tweede doelman achter Kevin van der Meulen. “Bij een club als Buitenpost, dat uitkomt in de hoofdklasse en daardoor vaak verre uitwedstrijden speelt, is het noodzakelijk dat er altijd een reservedoelman meegaat. Als tweede keeper ben ik dus niet elke week in wedstrijdverband actief. Voor mijn ontwikkeling is het beter dat ik wel elke week speel,” vindt Hessel Huisman, die twee wedstrijden in de hoofdmacht van Buitenpost onder de lat stond. Eenmaal als invaller, terwijl hij tegen Sparta Nijkerk in de basis stond omdat Kevin van der Meulen geschorst was.

De overstap van Hessel Huisman – die vier jaar geleden verhuisde van Surhuisterveen naar Buitenpost – naar zijn oude club komt niet ongelegen. Enkele weken geleden maakte Jelmer van der Meer (32) bekend dat hij ’t Fean ’58 na drie jaar gaat verlaten en het volgend seizoen gaat uitkomen voor SWZ Boso Sneek ZM1, de club uit zijn huidige woonplaats. “Al heeft het ene niets met het andere te maken”, zegt assistent-trainer Minno van der Werff. “Er had sowieso een keeper bij gemoeten, wil je niet te kwetsbaar zijn.”

Hessel Huisman beaamt dat. “Om meer aan spelen toe te komen zag ik uit naar een andere club en daarbij dacht ik vaak aan mijn oude liefde ’t Fean ’58, temeer omdat ik daar ben opgegroeid en veel jongens ken. En in de tweede klasse kan ik stappen maken. Het moment van het vertrek van Jelmer en mijn overgang naar ’t Fean ’58 is louter toeval.”

Minno van der Werff is blij met de komst van Hessel Huisman. “Met Hessel en leeftijdsgenoot Fincent van der Veen beschikken we nu over twee jonge keepers, waar we jaren mee vooruit kunnen.”

 

Foto: Mark Vos   

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button