Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Het groene goud van De Kruidhof centraal tijdens Nationale Museumweek

BUITENPOST – Dit jaar is het thema van de landelijke Museumweek ‘Ons Nationale Goud’. In plaats van een weekend worden dit jaar in heel veel musea in Nederland een week lang activiteiten georganiseerd tussen 18 en 25 april. De Kruidhof heeft de hele week een gereduceerd entreetarief en organiseert op 18 en 25 april twee gratis rondleidingen langs beschermde planten die op de Rode Lijst staan.

Het groene ‘goud’ van De Kruidhof beslaat de hoofdcollectie van Botanische tuin. De Kruidhof heeft namelijk de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Sinds 2000 is de Kruidhof geregistreerd museum en is de tuin vrij te bezoeken door mensen met een Museumkaart. Daarnaast is De Kruidhof aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Botanische Tuinen (NVBT). De NVBT heeft in 2013 een subsidie gekregen van de Postcodeloterij en dit jaar organiseren de aangesloten tuinen gezamenlijk een educatief programma rondom beschermde planten.

De Kruidhof heeft voor dit project tien wel heel bijzondere, met uitsterven bedreigde planten, uitgelicht in de tuin. Daarnaast worden in de Heemtuin vijf soorten wilde, inheemse rozen uit natuurgebied de Buitenposter Mieden tentoongesteld. Deze rozen werden een aantal jaren geleden met uitsterven bedreigd en zijn in het kader van biodiversiteit door De Kruidhof gestekt en opgekweekt en in 2013 door Staatsbosbeheer weer teruggeplaatst in het gebied.

De rondleidingen starten op beide dagen om 14.00 uur. Opgave voor de rondleidingen is niet nodig.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button