Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

‘Himmeldagen’ Dongeradeel in volle gang

DOKKUM – Ieder voorjaar worden er in het kader van de Landelijke Opschoondag ‘Himmeldagen’ georganiseerd in de gemeente Dongeradeel. Inwoners, waaronder veel jeugd, gaan samen de straat op om te zorgen voor een schone woonomgeving.

Wijkraad Jantjeszeepolder

Op zaterdag 28 maart organiseerde Wijkraad Jantjeszeepolder een Himmeldei. Wethouder Pytsje de Graaf en kinderburgemeester Amy Hanemaaijer gaven het startsein. Op deze dag  gingen ruim 35 vrijwilligers aan de slag om hun woonomgeving afvalvrij te maken.

 Skjinste strjitte fan Ie

De afgelopen week deden al veel kinderen en vrijwilligers mee aan de Himmeldagen. Op vrijdag 27 maart ‘himmelden’ leerlingen van basisschool De Gearring in Ee hun dorp. Het dorpsbelang Ee had een wedstrijdelement toegevoegd: welke straat krijgt het label “Skjinste strjitte fan Ie 2015”? De jury, bestaande uit wethouder Pytsje de Graaf, de kinderburgemeester, dorpencoördinator Ina Witteveen en raadslid FNP Inne Bilker verkozen De Koarte Bûn als winnaar. De wethouder gaf het dorpsbelang een compliment en hoopt dat deze actie een jaarlijkse traditie wordt. Om dit te stimuleren kreeg de vertegenwoordiger van de straat een mooie trofee van de gemeente: ‘De gouden griper’.

De komende weken organiseren ook andere scholen, verenigingen en dorpsbelangen een Himmeldei. De gemeente Dongeradeel hecht veel waarde aan een schone leefomgeving en helpt daarom bij de organisatie van Himmeldagen. De gemeente voorziet de organisaties die een Himmeldei houden onder andere van containers, prikstokken en veiligheidshesjes.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button