HoofdnieuwsRegionaal

Hoogste groepen CBS De Bining krijgen gastles Bouwbedrijf D. Adema

WESTERGEEST/TRIEMEN – In de bouw kun je heel veel kanten op. Ben je goed in organiseren, plannen of rekenen? Kun je goed met mensen omgaan? Misschien ligt tekenen en ontwerpen je meer? Of ben je liever buiten, bijvoorbeeld als timmerman of metselaar? In de bouw kan het allemaal! Dat willen de mensen uit de bouw leerlingen en hun ouders graag laten zien. “Bouwen aan de Bouw” is een initiatief van Bouwend Nederland-Friesland.
CBS de Bining kreeg daarom Hein Adema van Bouwbedrijf D. Adema op bezoek. Hein Adema liet die kinderen van de groepen 6, 7 en 8 met behulp van een PowerPoint zien wat allemaal mogelijk is als je in de bouw aan de slag wilt. De kinderen hadden niet gedacht dat er zoveel verschillende beroepen onder de paraplu BOUW passen.
Nadat de kinderen in de klas van alles hadden geleerd gingen ze ook nog even de praktijk in door middel van een bedrijfsbezoek in de werkplaats van het bouwbedrijf. Daar hebben ze bouwtekeningen en gereedschap bekeken. Ook mochten alle kinderen een vogelhuisje maken. Zelf timmeren en gaten boren is wel heel erg leuk!
Voor meer informatie kijk op: www.debouwietsvoorjou.nl

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button