EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Huldiging sportkampioenen in Kollum

KOLLUM – Dinsdagavond was er in zalencentrum de Colle de jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk belang Kollum, tevens werden de sportkampioenen gehuldigd. Om kwart voor acht opende voorzitter Jan Barkmeijer de vergadering en heette iedereen welkom. Eerst werden wat technische zaken afgehandeld. Daarna was het woord aan wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland, hij hield een korte toespraak en roemde zowel Harmina Holwerda alzo ook Harry Kempenaar met hun prestaties. Zij kregen een bos bloemen en een envelop met inhoud. Na de pauze werd er door Steven Braaksma twee films over Kollum in de jaren ’80 en 90 gedraaid.

Harry Kempenaar 

Ten eerste Harry Kempenaar, die niet alleen Nederlands maar ook Europees kampioen is geworden met Street Dragrace. Hij rijdt in een Pontiac Trans Am 1973, 900 PK en gaat in 5,8 sec. naar 200 km/uur!.

Harmina Holwerda

Ten tweede Harmina Holwerda, vorig jaar was ze kampioen in de Z1 klasse, nu Nederlands kampioen dressuur in de Z2 klasse, met haar paard Petrus PJ. Zoals ze zelf zegt: maar 1 PK.

Ook werd door de Jonge Dichteres des Vaderlands, Joanne Hoekstra, 2 gedichten voorgedragen, “Geruis” en “Lente”. Deze titel mag zij 2 jaar houden.

 Koninginnedag 

Namens het Oranje Comité sprak voorzitter Jetty Teeninga het verzoek uit om op Koninginnedag allemaal in het oranje te komen, er wordt een groots feest verwacht en dan zal ook het door een Kollumer nog te maken Koningslied ten gehore worden gebracht tijdens de aubade (die deze keer om 12.00 uur zal worden gehouden). De seniorenmiddag staat op 29 april gepland.

 

 

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button