Sport

HZVV profiteert van twee Buitenposter fouten

HOOGEVEEN – Buitenpost speelde afgelopen zaterdag in Hoogeveen, waar de Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging – kortweg HZVV – de gastheer was op sportpark Bentinckspark. Onder leiding van trainer Karlo Meppelink bezette HZVV vooraf trots de eerste plek in de Eerste Klasse E. Het Buitenpost van trainer René van der Weij stond keurig vijfde. Tóch is Van der Weij nog niet tevreden, hij keek dan ook reikhalzend uit naar het treffen met dé topploeg in deze klasse. Arbiter vandaag was de heer L. Timmer uit Apeldoorn en hij werd daarbij geassisteerd door de heren J. Wannet en M.J.H.G. Reuvekamp.

Uitstekend begin voor Buitenpost
Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich voor het aanwezige publiek een uitstekende wedstrijd. Een treffen tussen twee teams, die beide als uitgangspunt hebben verzorgd, van achter uit te willen voetballen. Zoals ook HZVV-trainer Meppelink nadien zou aangeven, had de thuisploeg de nodige problemen met het aanvallend ingestelde Buitenpost. Buitenpost-trainer Van der Weij had zijn huiswerk uitstekend gedaan en speelde in vergelijking met de week ervoor, nu met twee in plaats van drie spitsen en dus nu met vier middenvelders. HZVV had met name in de eerste helft de nodige problemen met de voetballende middenvelders van Buitenpost die prima vanuit de combinatie speelden en elkaar makkelijk konden vinden. De Drenten stonden onder druk en de Friezen wonnen daarnaast ook de zogenaamde tweede bal.

HZVV onder druk
Er werden twee goede mogelijkheden gecreëerd. Spits Joop Pijnacker verscheen voor keeper Hidde Streutker en daarnaast kreeg Ruben Boekhout nog een vrije schietkans. Ondanks dat de thuisploeg het dus lastig had voor rust en veelal onder druk stond, werd dit voordeel door Buitenpost niet uitgebuit. Noemenswaardige feiten voor de thuisploeg waren er zelfs niet. Wél was het oppassen, omdat HZVV gevaarlijker was in de omschakeling met de nodige snelheid in de voorhoede. Grote kansen werden er door Buitenpost dus niet weggegeven, zodat er een gelijke ruststand op het scorebord stond, 0-0.

HZVV na rust slagvaardig na Buitenposter fouten
Na de thee, zo gaf Van der Weij naderhand aan, was de strijd meer gelijkwaardig. HZVV was gevaarlijker in de omschakeling en dus bleef het oppassen geblazen voor Buitenpost. Tóch gaf de Blauwke-defensie geen grote kansen weg. Misschien gaf de ervaring vandaag wel de doorslag, wie zal het zeggen? Feit was, dat HZVV eigenlijk totaal onnodig aan de leiding kwam. Een stomme overtreding in het strafschopgebied, zo zei Van der Weij, lag aan de basis. De arbiter kon ook niks anders dan naar de strafschopstip wijzen, toen Buitenpost-verdediger Wim de Vries een HZVV-aanvaller in de rug duwde. Topscoorder Frank Strijker pakte dit cadeautje in de vierenzestigste minuut dankbaar uit, 1-0. En dan loop je achter de feiten aan. Direct werd de aanval echter weer gezocht, om toch zo snel als mogelijk weer op gelijke hoogte te kunnen komen. Maar Buitenpost kreeg het deksel op de neus. Bij een counter werd er te gemakkelijk balverlies geleden, waarna verdediger Halbe Mossel een vrije trap moest weggeven op ongeveer achttien meter van het doel van Buitenpost-keeper Robert van der Laan. En toen was het bam! HZVV-er Arjan Akkerman knalde de toegekende vrije trap wel héél fraai binnen, 2-0. Zoals trainer Van der Weij het verwoorde: hiervoor kon je slechts in je handen klappen. Een vrije trap stijf in de kruising geknald, een geweldig doelpunt.

Buitenpost speelt verloren wedstrijd
Wanneer je tegen een prima voetballende ploeg met 2-0 achter komt en er nog ongeveer tweeëntwintig minuten zijn te gaan, dan weet je dat er weinig meer te halen valt. Buitenpost speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. Er werd achterin geen open huis gehouden en tot de laatste minuut bleef men voetballen. Rik Weening kwam Rob Dijkstra nog vervangen en kreeg ook nog twee mogelijkheden. Daarnaast kreeg ook Rudmer Loonstra, ingevallen voor Pijnacker, nog een vrije schietkans die prima werd gestopt door HZVV-keeper Hidde Streutker. Arbiter Timmer, die overigens wel heel gemakkelijk met gele kaarten strooide, floot hierna voor het einde, eindstand 2-0.

Van der Weij: “Het publiek was de winnaar”
“Helaas, maar het is de realiteit. Ik heb de jongens in de kleedkamer een compliment gegeven voor de speelwijze en inzet. We staan helaas met lege handen, maar dat is óók voetbal!” aldus Van der Weij.
Aanstaande dinsdag 18 oktober – in de herfstvakantie – speelt Buitenpost een oefenwedstrijd tegen Broekster Boys. De wedstrijd is op De Swadde en begint om 20.15 uur.
Volgende week zaterdag reist Buitenpost af naar Kollumerzwaag, waar Friese Boys de gastheer is op sportpark De Seadkampe (Beukerstrjitte 2, 9289 PS). Deze knock-out wedstrijd in de beker begint om 14.30 uur. Er rijdt deze keer geen bus! Ik zeg: KOMT ALLEN!

Gele kaart: Joran Olijve, Wim de Vries, Berend-Jan Schootstra, Halbe Mossel (Buitenpost), Rick Broek, Jan Hup (HZVV).
Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Jan Hup, Patrick Pater, Jordi Beeksma (78/Stan Ypenburg), Rick Broek, Arjan Akkerman, Dillan van Bree (74/Reza Hosseini), Marlon Luchtenberg, Frank Strijker.
Opstelling Buitenpost: Robert van der Laan, Wim de Vries, Halbe Mossel, Marco van Leijen, Aaron Boekhout, Berend-Jan Schootstra, Ruben Boekhout, Rob Dijkstra (60/Rik Weening), Jorrit Terpstra, Joop Pijnacker (68/Rudmer Loonstra), Joran Olijve (70/Van Roeden).

Scoreverloop: 64. Frank Strijker (1-0), 68. Arjan Akkerman (2-0).

Tekst: Anne de Haan Foto’s Kiepie.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button