HoofdnieuwsRegionaalSport

Informatiebijeenkomst FierFit! voor ouders met kinderen met overgewicht

BUITENPOST – Donderdag 11 december is er bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost van 17.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst over het FierFit!Programma voor ouders met kinderen die kampen met overgewicht. Vanaf januari 2015 gaat er een nieuwe FierFit!-groep van start en er is nog ruimte voor een aantal kinderen.

FietFit voor kinderen met beginnend overgewicht

FierFit! is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar met (beginnend) overgewicht. Kinderen worden samen met hun ouders gemotiveerd meer te bewegen en krijgen, naast het sporten, voedings- en leefstijladvies. Dit alles onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en pedagoog. In oktober 2013 is de eerste groep van start gegaan en het programma blijkt zeer succesvol.

Tijdens het programma, dat ook financiële ondersteuning krijgt van de Gemeente Achtkarspelen sporten de kinderen 2 maal per week bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Het eerste half jaar onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en vervolgens onder begeleiding van een instructeur. Plezier in het bewegen staat hierbij centraal. Daarnaast is er begeleiding van een kinderdiëtist en een pedagoog.

 

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan telefonisch op 0511-540038 of via www.kinderfysiotherapiebuitenpost.nl en www.switte.nl, Hier vindt u tevens alle informatie over het programma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button