HoofdnieuwsRegionaal

Inloopdagen voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Kollumerland c.a.

KOLLUM – Het (nu nog) geldende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Kollumerland c.a. is vastgesteld in 1985. Dit wordt vervangen door een nieuw bestemmingsplan.

In oktober 2012 is de procedure gestart voor een nieuw bestemmingsplan. Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage (18 oktober t/m 28 november 2012). De inspraakprocedure kan worden beschouwd als een voorloper van de officiële procedure.
Alle bewoners van het buitengebied, maar ook andere belangstellenden, krijgen op deze manier de kans om kennis te nemen van de inhoud van het bestemmingsplan en eventueel op- of aanmerkingen te maken.  Op 6 en 7 november 2012 zijn inloopdagen gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Van de mogelijkheid om het nieuwe plan te bekijken of nadere informatie te krijgen is ruimschoots gebruik gemaakt. Via drie grote beeldschermen kon men het agrarisch bouwvlak of woonbestemming van heel dichtbij bekijken. Ook de zeer recente luchtfoto’s, die in het begin van dit jaar zijn genomen, zijn op deze twee dagen veel bekeken. De ambtenaren van de cluster Ruimtelijke ordening hebben veel reacties en vragen gekregen. Over het algemeen werden de twee inloopdagen door het publiek als zeer positief en klantvriendelijk ervaren.

Het plan ligt nog tot en met 28 november 2012 ter inzage op het gemeentehuis. Ook kunt u het thuis op de computer bekijken via een link op de gemeentelijke website of via de websitehttp://www.ruimtelijkeplannen.nl/.
Via een invulformulier kan vrij eenvoudig een reactie op het plan worden ingediend.

 

 

 

Foto’s E. Klaver

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button