HoofdnieuwsRegionaal

Innovatiehuis Lauwersdelta maakt werk van werk!

BUITENPOST – Nieuwe partners en experts maar ook nieuwe startups en de eerste uitstroom van jongeren met een uitkering naar regulier werk. Na enkele maanden ‘warmdraaien’ mag het stichtingsbestuur van Innovatiehuis Lauwersdelta positief terugblikken op de opstartfase. Volgende week donderdag 30 mei is de officiële opening van deze ‘broedplaats’ voor nieuwe bedrijvigheid én daarmee werkgelegenheid in de plattelandsregio’s Noordoost-Fryslân en het Groninger Westerkwartier. 

Onlangs haakten partner Fritech Personeelsdiensten en ‘sociale innovatie’ expert Suzan Bosch aan als kennisleveranciers. “Als overburen zien we de vestiging van het innovatiehuis in de voormalige Rabobank als een zeer gunstige ontwikkeling. Niet alleen voor Buitenpost, maar voor de gehele regio”, vertelt Jeroen ten Brink, directeur en mede-eigenaar van Fritech. “Al snel zagen we dat hier woorden in daden worden omgezet, zo zijn er nu al diverse bijeenkomsten georganiseerd in het innovatiehuis.

We zien dan ook goede mogelijkheden in samenwerking, ook zeker met de andere partners.” Henk Everts, de kwartiermaker van het concept, ziet de nieuwe partner als een welkome aanvulling. “De kennis van Fritech op het gebied van werkervaringsprojecten en flexibele arbeid gaat ons zeker verder brengen bij het realiseren van de doelstelling om door innovatie in drie jaar tijd honderd nieuwe banen te creëren in de regio.”

Dat innovatie grotendeels mensenwerk is, blijkt ook wel uit het feit dat er ondernemers zijn die zich specialiseren op ‘sociale innovatie’. Suzan Bosch uit Buitenpost is een van hen en zij wil de faciliteiten, het podium en het netwerk van het innovatiehuis graag benutten, om vervolgens ondernemers, burgers, ambtenaren en bestuurders te ondersteunen bij slim samenwerken en creatief denken.

Ondernemers, ondernemende geesten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om tijdens de officiële opening  op 30 mei nader kennis te maken met het concept en de inspirerende ‘kantoorspeeltuin’ te Buitenpost. Een open huis dat gecombineerd wordt met het regionale netwerkevent ‘KafeeNOF’ en de opening van het virtuele loket van de Rabobank. Bert van der Haar, voorzitter van VNO-NCW Noord zal de officiële opening verrichten. Naast dé belangenbehartiger van ondernemend Noord-Nederland, heeft de organisatie nog een aantal spraakmakers bereid gevonden een bijdrage te leveren. Op www.lauwersdelta.nl zijn het programma van de middag en een aanmeldformulier terug te vinden.

Op de foto: Jeroen ten Brink en Henk Everts poseren voor Innovatiehuis Lauwersdelta

Foto: Omke Oudeman

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button