HoofdnieuwsRegionaal

Insectenfestival in de hortus van Fryslân

BUITENPOST – De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost organiseerde dit weekend een insectenfestival. Een weekend vol met activiteiten rondom bijen en andere insecten.

Tijdens dit festival voor jong en oud stond alles in het teken van het verdwijnen van insecten in onze directe omgeving. Weten we eigenlijk wel waarom insecten zo belangrijk en nuttig voor ons zijn? En hoe zorgen we er eigenlijk voor dat er niet nog meer insecten verdwijnen. Door bezoekers de waarde van insecten te laten ervaren door middel van proeven, miniworkshops, rondleidingen, verhalen en informatie wil de hortus mensen bewustmaken van hun eigen gedrag en mogelijkheden om zelf iets te doen.

Zo kon je insecten proeven als voedsel voor de toekomst, waren er schaapsherders met Drentse Heideschapen die vertelden waarom (stads)begrazing bijdraagt aan het verbeteren van de biodiversiteit. Er waren rondleidingen naar de bijenstal en de imker vertelde over het belang van imkeren en liet je heerlijke honing proeven. Kinderen konden  een insectenhotel maken of op zoek naar insecten in de composthoop met een insectenzoekkaart.

Er was een verhalenverteller, mensen konden het Oratorio met hommelgeluiden bezoeken, kinderen konden geschminkt worden, je kon insecten komen proeven enz. Kunstacademie Friesland gaf een gratis demonstratie botanisch tekenen. Op zondag  gaf bioloog, stadsecoloog en imker Arie Koster een interessante lezing over bij-vriendelijk tuinieren. Daarna nam hij de bezoekers mee de tuin in voor inspiratie.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button