HoofdnieuwsRegionaal

Installatie nieuwe burgemeester Achtkarspelen

BUITENPOST – Maandag 14 januari wordt de heer Gerben Gerbrandy geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Achtkarspelen. Deze dag staat in het teken van de officiële beëdiging en kennismaking met de gemeente.
Start Burgernet
Maandagmiddag 14 januari vanaf 14.00 uur brengt Gerben Gerbrandy samen met zijn vrouw een bezoek aan alle dorpen in de gemeente. Hij belt bij willekeurige mensen in de dorpen aan om kennis te maken en om inwoners in de gemeente te vragen deel te nemen aan Burgernet. Maandag 14 januari start Burgernet in Achtkarspelen.

Officiële installatie 

Tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering wordt Gerbrandy door de Commissaris van de Koningin van Fryslân, de heer J.A. Jorritsma, beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Achtkarspelen. Aansluitend vindt de officiële installatie plaats. De vergadering begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de raadzaal van het gemeentehuis in Buitenpost. De vergadering is tevens live te volgen via de website van de gemeenteraad www.raad-achtkarspelen.nl

Receptie

Tussen 21.00 en 22.30 uur kan tijdens een receptie kennis worden gemaakt met de heer en mevrouw Gerbrandy. De receptie vindt ook plaats op het gemeentehuis.

Gerben Gerbrandy

De heer Gerbrandy is 60 jaar, gehuwd en woont in Gauw. Hij was van 1998 tot 2010 wethouder van de per 1 januari 2011 opgeheven gemeente Wymbritseradiel. Sinds 1 januari 2011 is hij voorzitter van de FNP-fractie in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. In de periode voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button