HoofdnieuwsRegionaal

Interkerkelijk Mannenkoor EDOZA voor de 20ste keer in Kollum

KOLLUM – Tijdens de zondagavondzang in de “Oosterkerk” te Kollum werd een jubileum gevierd.
Het Interkerkelijk Mannenkoor “Edoza” uit Sneek trad voor de twintigste keer op in Kollum. Zestien keer tijdens de zondagavondzang en vier keer in een concert.

Het werd een feest op zondagavond. Het mannenkoor bestaande uit meer dan honderd man zong dat het een lieve lust was. De solo’s van Martin Kwast en Oebele de Boer ( oud Kollumer ) werden met verve gebracht. Omdat EDOZA ( Evangelie DOor Zang) een interkerkelijk koor is, vormt het geestelijk repertoire de basis. Maar daarnaast zingt het koor ook musicals en andere populaire stukken.

Het lied “Sluit alle deuren maar” uit de musical Jozef was speciaal bestemd voor de liefhebber op de preekstoel. Dirigent Jan Hibma werd aan het eind van de zondagavondzang door Geert Dijkstra in de bloemetjes gezet. Hij is bijna 20 jaar dirigent van EDOZA en dat feit wilde men niet onopgemerkt voorbij laten gaan.  Al met al een geweldige zangavond in een volle ( zo’n 700 liefhebbers ) Oosterkerk.
Op 29 mei is er een extra Zondagavondzang. Dan neemt dirigent Harm van der Meer afscheid van het Chr. Mannenkoor Westerlauwers uit Buitenpost.

Volgend jaar op 30 april komt EDOZA weer in Kollum.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button