Sport

Internationaal podium voor acroteams WSBF

BELGIE – Zaterdag 16 januari j.l nam WSBF Surhuisterveen met 7 teams deel aan een Internationaal Acrogym-toernooi in Belgie.

In de ochtendwedstrijd wist het trio Ineke Bergsma en Gianne Storm en Inge Stienstra glansrijk het zilver in de wacht te slepen. Bij de duo’s was er een bronzen plak voor Hielkje Meijer en Irna van der Heide

Een vierde plek was er voor het mix-pair Yannick van der Veen en Nellie Bijker . Zij kwamen door een tijdsfout niet in aanmerking voor een podiumplek.  Het duo Jildou Kooistra en Femke Pander wisten hier een 5de plek te bemachtigen. Jelly Frankes en Feline van der Veer kwamen door een val niet in aanmerking voor een plek in de bovenste regionen

Het trio Lyonne van der Veen , Chaluna van der Elst en Christina Bruinsma wist zich goed staande te houden in dit zware deelnemersveld. Dit trio komt uit op D nivo maar ging de uitdaging aan om een nivo hoger te draaien om deel te kunnen nemen aan dit toernooi.

In de avondwedstrijd was het de beurt aan het B trio Baukje Wassenaar, Chayenne de Kock en Jiska Batema.

Hun elementen waaronder de dubbele salto’s voor- en achterover en de balanselementen werden met grote perfectie uitgevoerd. Ondanks dat het B nivo in Belgie hoger ligt dan in Nederland wisten deze dames een plek te behalen tussen de top van de Belgische teams.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button