Invicta 1 op dreef tegen MNenW

KOLLUM – Voor Invicta was het de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe tenue, gesponsord door de Pruttelpot te Kollum. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan onze lieve korfbalvriend Eelco Egberts. Invicta speelde de wedstrijd met een rouwband.

Aan het begin van de wedstrijd moest Invicta even op gang komen. Na ongeveer 10 minuten kwamen ze een beetje op dreef en wisten Wilma Grijpma en Anne Jan Miedema te scoren. Hierna was het Ruurd Meindertsma die een doorloopbal maakte. Door de harde wind werd het korfballen iets lastiger dan normaal, daarom verplaatste Invicta het spel naar de juiste kant van het vak. Na een gemiste strafworp van MNenW wist Jettie Hoekstra de 4-0 te maken. Na een doelpunt van MNenW ging er een knop om bij Invicta en brachten ze de stand op 10-2  door doelpunten van Ruurd Meindertsma, Arjan Kiewiet, Daniëlle Broersma en Gerdien Kuipers. In de rust werd ons verteld dat we dit spelletje door moesten zetten in de tweede helft. Het ging in de eerste helft erg gemakkelijk en ze moesten scherp en geconcentreerd blijven.

Na de rust wist Wilma Grijpma twee keer op rij te scoren door een kansje.  In de tweede helft was de wind iets meer aanwezig dan in de eerste helft, dus het was even zoeken naar de juiste plaats. Uulco Hoekstra vond die plaats, scoorde van afstand en zette hiermee de stand op 13-2. MNenW wilde natuurlijk wel met een hoger doelsaldo naar huis en ze wisten nog drie keer te scoren in de tweede helft. Invicta verloor een beetje de concentratie en de scherpte die in de eerste helft wel aanwezig was, maar wist nog vier keer te scoren door doelpunten van Arjan Kiewiet, Wilma Grijpma, Ruurd Meindertsma en Anne Jan Miedema. Hiermee won Invicta de wedstrijd met 17-6.

Volgende week speelt Invicta 1 om 15.30 uur tegen V en V in Garyp.