Invicta 1 wint eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie van Joure 1

KOLLUM – Op 2 april stond voor de Pruttelpot formatie de eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Na een goede afsluiting in de zaal met promotie naar de tweede klasse en een goede voorbereiding op het veld met oefenwedstrijden tegen Hoogkerk en DTL was het aan het eerste team van Invicta om deze goede reeks door te zetten op het veld. Hier staat de ploeg gedeeld bovenaan en wil opnieuw strijden voor promotie.

Door enkele blessures aan Invicta kant was de opstelling anders dan gewend. Het aanvalsvak begon ongewijzigd met Uulco, Arjan, Wilma en Gerdien. In de verdediging begonnen David, Anne-Jan, Marieke en Danielle. Ruurd, Jarich en Marijke zijn helaas nog geblesseerd en moesten vanaf de kant toekijken.

Om 15:30 uur gaf de scheidsrechter het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. Alle acht oranjehemden waren direct scherp en geconcentreerd. In de verdediging werden goede ballen onderschept en aanvallend waren en mooie acties te zien. Door een afstandschot van Wilma en een benutte strafworp van Arjan kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Ook Joure wist kort hierna een strafworp te benutten en zette de stand op 2-1. Aanvallend liet Marieke goed werk zien waardoor ze Danielle kon vrijspelen en zij de stand op 3-1 kon zetten. Door goals van Arjan en Anne-Jan in de eerste helft kon er gerust worden met een 10-3 ruststand. Jetty kwam vlak voor rust in het veld voor Danielle vanwege een blessure en leverde zowel verdedigend als aanvallend goed werk. In de tweede helft bleven de Invictanaren rustig en speelde goede aanvallen uit.

Er werd geprobeerd hoog bal tempo te spelen wat resulteerde in aantal mooie doelpunten. Arjan liet zijn krachten zien door ook in de tweede helft door te blijven scoren met goed steunend werk van Uulco, Wilma en Gerdien. In het laatste kwartier was het Rianne die binnen de lijnen stapte door een blessure van Wilma. Ook zij pakte haar doelpuntje mee en maakte met een doorloopbal de 14-7. Vervolgens waren het Arjan en David die de eindstand op 19-7 brachten. Een overtuigende overwinning voor Invicta wat vertrouwen geeft voor de aankomende wedstrijden.

Volgende week speelt Invicta uit tegen MNenW om 15:30 uur. We hopen dat er geen langdurige blessures volgen uit deze wedstrijd en dat de huidige blessures snel zullen herstellen. Het voordeel is wel dat Ruurd in dit soort wedstrijden foutloos speelt en geen goal tegen krijgt. De volgende thuiswedstrijd is op 16 april tegen V&V om 14:30 uur en publiek is meer dan welkom!
Doelpunten: Arjan (10), Anne-Jan (3), David (2), Wilma (1), Rianne (1), Jetty (1), Danielle (1).