Invicta 1 wint eerste wedstrijd veldseizoen

KOLLUM – Vorige week mocht Invicta nog spelen voor promotie in de zaal. Helaas werd deze belangrijke wedstrijd verloren tegen DTG. Ondanks deze nederlaag kan Invica terugkijken op een mooi zaalseizoen en komt volgend seizoen weer uit in de derde klasse. Door de beslissingswedstrijd voor promotie was de overgang naar het veld erg kort en moest Invicta afgelopen zaterdag gelijk al aantreden op het veld. De eerste helft van het veldseizoen had Invicta te kampen met blessures en wisselingen in de selectie waardoor de ploeg niet constant heeft kunnen spelen. Hierdoor heeft Invicta onder haar niveau gespeeld en maar één punt weten te bemachtigen in het eerste veldseizoen. Zaterdag ging de tweede helft van het veldseizoen van start en Invicta mocht gelijk aantreden tegen de concurrent Lintjo uit Olderberkoop. Om aansluiting te houden met de concurrenten in de onderste regionen moest er gewonnen worden van Lintjo. In het eerste aanvalsvak stonden Arjan Kiewiet, Anne Jan Miedema, Mirjam Ellens en Folkje Tjalsma. In de verdeding begonnen Ruurd Meindertsma, David van Dusschoten, Wilma Grijpma en Danielle Broersma.

Om half vier mocht de wedstrijd van start gaan onder goede weersomstandigheden. Lintjo opende de score en Invicta stond vrij snel op een achterstand van 0-2. Invicta was gewaarschuwd en was gebrand om weer op gelijke hoogte te komen. Na een afstander van David van Dusschoten en een kleine kans van Folkje Tjalsma wist Invicta weer terug te komen in de wedstrijd. Lintjo speelde veel in de achterverdediging, maar gelukkig wist Invicta daar vrij goed op in te spelen. Na twintig minuten te hebben gespeeld, kreeg Invicta de wedstrijd onder controle en kon het hun eigen spel spelen. Invicta nam de leiding over in de wedstrijd en kon na afstanders van Ruurd Meindertsma en Mirjam Ellens de voorsprong uitbreiden tot een ruststand van 8-4. In de tweede helft bleef Invicta rustig hun eigen spel spelen en zocht naar goede kansen. Door een aantal mooie afstanders van Invicta kwam de overwinning niet meer gevaar. Door een goed collectief van Invicta kon Lintjo de aansluiting niet houden en kon Invicta de wedstrijd rustig uitspelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 15-6 overwinning. Door deze belangrijke zege op Lintjo is Invicta van de laatste plaats af kan het nu naar boven kijken op de ranglijst. Op dinsdagavond 8 april is de volgende competitiewedstrijd thuis tegen de Granaet uit Dokkum. Ook tegen de Granaet zal er weer gestreden moeten worden voor handhaving in de derde klasse A.

Doelpuntenmakers: Ruurd Meindertsma 4,  Arjan Kiewiet 3, David van Dusschoten 3, Anne Jan Miedema 1, Mirjam Ellens 2, Wilma Grijpma 1 en Folkje Tjalsma 1.