Sport

Invicta 2 verslaat EKC 2000 2

EMMEN – De selecties van Invicta en EKC kruisten dit seizoen al een aantal keer de degens. Zowel bij Invicta 1 als bij het tweede is het tot nu toe lastig gebleken om te winnen van de Emmenaren.

Invicta 2 maakt een sportief lastig jaar door. Winstpartijen zijn zeldzaam. Alle onderdelen van de competitie zijn afgesloten met precies één winstpartij. Winst op WWC in de najaarscompetitie en winst op Flamingo’s in de zaal. Na de zaalonderbreking zijn er echter geen punten meer bijgekomen. Om het dramatische gemiddelde toch enigszins vol te houden moesten er thuis tegen EKC 2000 dus twee punten worden gepakt. Na de afranseling in Emmen in de stromende regen was het alleen zeer de vraag of Invicta wel was opgewassen tegen de Drentse dadendrang.

 

Hoewel Invicta 2 al enige competitieronden nergens meer voor speelt, de ploeg is al ruimschoots voor het einde zeker van degradatie, begon het met fris, goed georganiseerd korfbal. Of dit lag aan het mooie weer of de inspirationele speech van vertrekkend coach André Kalsbeek, joost mag het weten. Invicta schoot uit de startblokken en stond binnen enkele minuten voor met 3-1 door scores van de eveneens vertrekkende Trynke Groendijk en Gertjan Oppersma (2x). Het ging lekker.

Het spel verliep soepel, ballen vielen goed en verdedigend waren er veel onderscheppingen. Invicta kreeg gedurende de wedstrijd het gevoel dat er een reële kans was om EKC zonder punten weer terug naar Drenthe te laten vertrekken. De hele eerste helft stond de ploeg in oranje aan de goede kant van de score, al werd de marge gaandeweg kleiner. Bij rust stond er een 10-10 stand op het scorebord. Doelpunten waren er wederom van Trynke Groendijk, Gertjan Oppersma, Weinyk Drost, Hinke Beets (2x) en zelfs twee (uit twee!) benutte strafworpen van de nimmer falende captain van het achttal, Eelco Egberts. Dikwijls zitten medespelers en toeschouwers met hun handen in het haar wanneer hij aanlegt op twee-en-een-half, maar zelf schijnt hij daar minder last van te hebben. Met deze ruststand leken beide ploegen zich op te maken voor een spannende, doelpuntrijke tweede helft. Die verwachtingen werden slechts ten dele ingelost.

 

Met Marijke Brouwer, de aanwinst in spé uit het tropische Twijzel, op de plek van de nog herstellende Jessica Wierenga begon Invicta 2 vol adrenaline aan de tweede helft. Het mocht dan qua stand nergens meer om gaan voor de invictanaren, op psychologisch vlak was een winstpot heel erg welkom op de laatste speeldag voor de langdurige zomerstop. EKC stond in de tweede helft verdedigend beter, maar kwam aanvallend niet uit de verf. Ook het vak van Marijke, Hinke, Weinyk en Gertjan zou geen doelpunten meer maken, en deed het aanvallend ook minder goed dan in de eerste helft. Daarbij kan de kanttekening gezet worden dat er ook geen tegengoals meer werden geïncasseerd door deze vier. Het andere vak bleek doeltreffender.

Door scores van Eelco Egberts en Trynke Groendijk liep de score op tot 12-12 met nog een minuut of drie te spelen. Het kantelpunt in de wedstrijd waar Invicta 2 het in de laatste minuten tóch weer zou laten lopen leek aanstaande. Één man wilde hier echter niet aan meewerken. Raymond Wieringa, een van de Groningse lichtpuntjes in het Friese team en momenteel als kraanmachinist verbonden aan de Kollumse korfbalclub, besloot zijn team van achter de korf te trakteren op de winst en daarmee twee zwaarbevochten puntjes. Het lijkt overbodig te zeggen dat de derde helft ook winnend is afgesloten door de oranjehemden, al zij het wat aan de late kant.

 

Zo eindigt een moeilijk sportief jaar met een positieve noot. Er is duidelijk progressie te zien in het spel van het team, hopelijk zet dat zich volgend jaar voort in de vierde klasse. Er zit dan wellicht een mooie klassering in. Dit zal echter bewerkstelligd moeten worden zonder Trynke Groendijk, die stopt met korfballen, Arjen Coenrady, die het studentenleven in Zweden onder de loep gaat nemen en coach Andre Kalsbeek, die binnen de vereniging promotie heeft gemaakt naar het eerste team. Bedankt voor jullie jarenlange inzet en gezelligheid! Vakantie!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button