HoofdnieuwsRegionaal

Invicta 2 wint met de hakken over de sloot

KOLLUM – In de Van der Bijhal stond voor Invicta 2 de belangrijke wedstrijd tegen Drachten 7 op het programma. Belangrijk, omdat Drachten 1 punt onder de Kollumers stond en er gewonnen moest worden om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Een overwinning was ook weer welkom, omdat de afgelopen twee wedstrijden verloren gingen.

Invicta begon dan ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en wist door rake afstandsschoten van Eelco Egberts en Anne Jan Miedema snel een 5-1 voorsprong te nemen. Verder lieten de ervaren Drachtsters het verschil niet oplopen, want ze begonnen mee te scoren. Om en om scorend werd zo een 8-4 ruststand bereikt. In tegenstelling tot eerdere wedstrijd begon Invicta ook scherp aan de tweede helft. Door een strafworp van Gertjan Oppersma en een afstander van Jessica Wierenga werd de tussenstand 10-4. Hierna ging het echter moeizamer bij de Kollumers. De Drachtster korfballers gingen fysieker spelen en Invicta liet zich uit de wedstrijd halen. Gertjan Oppersma en Anne Jan Miedema hadden de tweede helft het vizier niet meer op scherp staan en Drachten kwam langzaam dichterbij. Via 12-7 werd het in mum van tijd 12-10. De Kollumers speelden in die fase tegen zichzelf, maar gelukkig scoorde Elisabeth Visser met nog 7 minuten te spelen van afstand de 13-10. Drachten probeerde het nog wel, maar de Kollumers verdedigden goed en uiteindelijk werd de overwinning uit het vuur gesleept. Een verdiende 13-11 overwinning, die eigenlijk ruimer uit had moeten vallen als de kansen beter benut waren.

De spelers van Invicta zijn nu tot 10 januari vrij en nemen het dan op Quick’21 3 uit Oudega. Weer een ploeg met veel geroutineerde spelers, waar Invicta zeker weer punten tegen moet pakken.