Invicta 2 wint van Stiens

STIENS – Zaterdag 14 november stond de uitwedstrijd MN&W 2- Invicta 2 op het programma in Stiens. De opstelling zag er als volgt uit met in de aanval Gertjan Oppersma, Weinyk Drost, Geraly Oppersma en Sijke de Vries. In de verdediging begonnen Raymond Wieringa, David van Dusschoten, Marieke van Straaten en Esther Terpstra.

De verdediging kreeg het zwaar in het begin. Er werd meteen  een afstander gescoord door MN&W. Sijke had er een antwoord op door een kansje raak te schieten. Marieke vloog daarna om haar  dame heen en maakte een doorloopbal. Er werd telkens over en weer gescoord, waardoor Invicta het erg moeilijk had. Uiteindelijk gingen we met 6-6 de rust in. MN&W scoorde gelijk weer in de tweede helft. David had een lastige tegenstander maar wist heel vaak de korf te vinden. Ook Weinyk knalde een afstander raak. Na wat doelpunten tegen kwamen Marieke en David goed tot scoren en de stand stond 10-10. Ondertussen was Baukje de Vries erin gekomen voor Esther en kwam Anne-Jan Miedema erin voor Weinyk. Geraly Oppersma scoorde de 11-11 na een mooie afstander. David kwam daarna op stoom en maakte met een one-hand schot de 11-12. Uiteindelijk heeft Invicta aan het langste eind getrokken en werd de eindstand 11-14 voor Invicta. Daardoor heeft Invicta een gedeelde 1e plaats met Pallas 08 na 2 overwinningen.  De volgende wedstrijd is over 2 weken op 28 november thuis tegen de Granaet 4 uit Dokkum. Aanvang 18.00 uur Komt allen!