Invicta laat voor derde wedstrijd achtereen punten liggen

DOKKUM – Invicta speelde afgelopen zaterdag tegen de Granaet uit Dokkum. De vorige wedstrijd werd gewonnen door de Kollumers, dat was een spannende wedstrijd waarbij Invicta aan het langste eind trok. De Kollumers wisten dat het niet een gemakkelijke wedstrijd zou worden aangezien de Dokkumers een jonge talentvolle groep in het veld hebben staan. Invicta had er zin in na het gelijk spel van vorige week waarbij Trynke Groendijk ervoor zorgde dat er toch een punt mee naar Kollum ging. Invicta stelde op naar een dame in het eerste aanvalsvak van de Granaet. Trynke Groendijk moest samen met haar vakgenoten proberen om haar dame uit de wedstrijd te halen. Dit lukte eigenlijk niet en Invicta moest met lege handen naar Kollum terugreizen.

Invicta kwam direct in de eerste minuut al op een achterstand. Na tien minuten kwam Invicta voor het eerst op een voorsprong door een mooie afstander van Arjan Kieviet. Sinds deze wedstrijd was er bij de Kollumers een andere vaksamenstelling, Mirjam Ellens en Trynke Groendijk wisselden van vak.  Toch kwam de Granaet weer terug en nam de leiding weer over. David van Dusschoten schoot deze wedstrijd met scherp en bracht de oranjehemden op gelijke hoogte 6-6. Arjan Kieviet schoot er weer een afstander in maar Invicta maakte een verdedigingsfout en ging dus met gelijke stand rusten.

Na de rust maakte Wilma Grijpma direct een belangrijke doorloopbal. Vanaf dit moment nam de Granaet het initiatief over, ze liepen uit naar een 9-14 voorsprong. In deze fase was Invicta niet bij machte om De Granaet te stoppen. Het verdedigingsvak kon geen grip krijgen op de goede dame van De Granaet. David van Dusschoten en Ruurd Meindertsma konden niet voorkomen dat deze dame uit het spel werd gehaald door goed voorverdedigen. Het aanvalsvak lukte niet om een doelpunt te forceren. De Granaet zette de steun en afvang eigenlijk tegelijk neer zodat het spel snel kon worden opgezet. Gelukkig kon Invicta nog wel wat terug doen, Eelco Egberts kwam in het veld en Arjan Kieviet scoorde direct. Eelco Egberts liet wederom zien (aantal weken daarvoor ook al) dat hij goed kon schieten. Invicta kroop dichterbij en kwam zelfs op een doelpunt achterstand door weer een afstander van David van Dusschoten, die zijn waarde inmiddels vaal genoeg laat zien voor de Kollumers. Jammergenoeg werd er vlak daarna een verdedigingsfout gemaakt wat leidde tot twee doelpunten verschil. Na dit was er nog twee minuten te spelen. De wedstrijd werd uitgespeeld en eindigde met een voorsprong 16-14 voor de thuisploeg.

1 punt uit de laatste 3 wedstrijden is niet veel. Ook kan misschien geconstateerd worden dat de weken daarvoor het dubbeltje steeds de goede kant opviel en nu de verkeerde kant. Wel moet het zo zijn dat Invicta de laatste wedstrijden zeker weer kans heeft op punten. De komende weken kan er weer volop getraind worden om zich klaar te maken voor de wedstrijd tegen It Fean. Gezien de laatste weken er steeds punten zijn blijven liggen, is de kans weer groter dat er punten worden gepakt. Of kunnen we zeggen de bal is drie keer op rood gevallen, dan moet de bal nu toch een keer op oranje vallen …..of dat zo werkt kunt u zien op zaterdag 1 maart om 14.20 in de Van der Bijhal.