Invicta puntloos terug naar Kollum

EMMEN – Zaterdagmiddag 12 oktober vertrok de selectie van Invicta naar EKC 2000 in Emmen. Invicta was gemotiveerd om tijdens de laatste wedstrijd de punten mee naar huis te nemen. Na de tegenvallende resultaten van afgelopen weken is er gekozen voor een vakwissel om het resultaat beter uit te laten vallen. In de aanval voor Invicta begonnen Folkje Tjalsma, Grietina Solle, Arjan Kiewiet en Anne-Jan Miedema. In de verdediging Hinke Beets, Trynke Groendijk, Bernard Kamperman en David van Dusschoten.

Invicta begon niet sterk en stond daardoor in negen minuten al achter met 3-0. Vervolgens kwam Invicta terug met doelpunten van Arjan Kiewiet en David van Dusschoten. Er werd goed verdedigt waardoor er een gelijke stand van 3-3 op het scorebord stond. Helaas maakte EKC 2000 weer een verschil van twee doelpunten. Voor de pauze wist Invicta met goed aanvallend en verdedigend spel het verschil nog terug te brengen naar één doelpunt.

Na de rust kwam EKC 2000 erg sterk terug en stond  er binnen twaalf minuten een  10-4 op het score bord. Invicta had ondertussen grote moeite om de korf te vinden waardoor ze niet de aansluiting konden vinden met EKC 2000. EKC 2000 bleef rustig ballen, waar Invicta moeite had de kansen te benutten. De eindstand werd bepaald door Arjan Kiewiet, die de 13-6 door de mand gooide.

Helaas heeft Invicta maar één punt binnen kunnen halen in dit seizoen en zal er de komende weken hard moeten worden gewerkt om straks in de zaal meer punten te behalen.