HoofdnieuwsRegionaalSport

Invicta staat op scherp, de mascotte houdt hoop (video)

DE VEENHOOP – De afgelopen twee weken is er heel wat gebeurd voor de Kollumers, de gedeelde fictieve eerste plaats heeft plaats gemaakt voor een derde plaats. Invicta verloor twee week geleden in een vrij goede wedstrijd tegen DTS, vorige week werd er  te weinig geknokt en ging Achilles er terecht met de punten vandoor. Invicta heeft nog een kleine kans op de tweede plaats maar dan moet Achilles wel een steekje laten vallen en dan moet er de komende twee weken eerst gewonnen worden. Maar afgelopen zaterdag stond de ploeg uit de Veenhoop op het programma en daar moest eerst van gewonnen worden. Invicta slaagde op een glansrijke manier en won met 11-18.

De wedstrijd kon weer gestart worden met Jarich Hiemstra in de basis en dat deed de Kollumers goed. Na een 1-0 achterstand kwam de Kollumermachine op stoom en werden  er mooie aanvallen neer gemaakt. Na de 1-1 via een mooie afstander van Sijke de Vries, weer terug in de basis, nam Invicta voor het eerst een voorsprong door een doorloopbal van Jarich Hiemstra. De aanvallen werden goed opgezet en het vak van Wilma Grijpma kon mooie aanvallen opzetten, Wilma Grijpma was vandaag erg dreigend en creëerde veel kansen. Het eerste aanvalsvak had veel minder kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Danielle Broersma werd goed gesteund door de heren Arjan Kieviet en Anne Jan Miedema en kon veel gevaar stichten met haar oh zo gevaarlijke doorbraak. Een aantal keren mocht Arjan Kieviet hierdoor vanaf de strafworpstip een kans nemen, wat tot gevolg had dat er een streepje achter de naam werd gezet van onze schutter Arjan Kieviet. Invicta bleef mooi doorgaan met scoren en Jarich Hiemstra zat ondanks zijn enkel blessure lekker in de wedstrijd, zowel qua aanvallend opzicht als reboundend opzicht. Altijd Kwiek zat totaal niet in de wedstrijd door goed voorverdedigend werk van de dames maar ook had de thuisploeg gewoon pech. Zoals een objectief iemand zal zeggen:” It wol gewoan net”. Jammer voor de thuisploeg maar dit gaf de Kollumers moed en streden moedig door. En ja in deze wedstrijd werd er echt weer gestreden, wat vorige week ontbrak maakten de oranjehemden nu veelvoudig weer goed. Invicta ging rusten met een 4-11 voorsprong. Coach Andre Kalsbeek, in deze wedstrijd veelvuldig coachend,  was in de rust tevreden.

Na de rust ging de wit-broekjes/rokjes vrolijk door met scoren en ook de mascotte zag dat het goed was. Al het harde werken werd ook beloond door een erg mooie doorbraak van Wilma Grijpma, die goed werd gesteund door het precies op tijd tussensnijden van David van Dusschoten. 5-15. David deed overigens vandaag ook goed werk door de beste heer van de Veenhoop uit te schakelen en zijn eigen goals mee te pakken. Een kwartier voor tijd werd de  goed spelende Jarich Hiemstra vervangen door de snelste man van de 110 –man-tellende club Weinyk Drost. Het was voor hem niet de taak om te gaan rebounden want lengte had Weinyk niet over. Gelukkig begreep hij zijn opdracht erg goed en wist wat hij moest doen. Scoren. Acht minuten voor tijd vond hij het tijd worden om zijn naam op het score formulier te zetten, hij deed dat met overgave. Een driepunter zou het worden genoemd bij basketbal maar die regel gaat helaas niet op in de korfbalwereld, zeker gezien het verdere verloop van de wedstrijd anders was het namelijk niet 11-18 geworden maar 11-22. Het was duidelijk in deze wedstrijd dat Invicta even verslapte qua aandacht en Altijd Kwiek liet direct zien dat het niet over een slechte ploeg beschikt. Ze kwamen terug  van 6-17 naar 10-17. Toen vond David van Dusschoten het welletjes geweest. Met nog een kleine minuut te spelen legde David aan van grote afstand en hij liet het publiek doen opveren. Wat een afstander, de mascotte veerde op en applaudiseerde….De enorme kers op de taart. Invicta kon met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Nog twee wedstrijden moeten er gewonnen worden en dan heeft Invicta nog een kleine kans op de tweede plaats. Gezien deze wedstrijd moet Invicta blijven knokken want de ploeg uit Kollum speelt niet voor niets in oranje. Het kan wel degelijk wel. En zoals een erg bekend iemand wel eens heeft gezegd: “De bal is rond”……

http://youtu.be/eAch4s7y_0o

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button