HoofdnieuwsRegionaalSport

Invicta verliest van Ritola

KOLLUM – Afgelopen zaterdag speelde Invicta thuis tegen Ritola uit Zuidlaren. De vorige keer waren de Kollumers behoorlijk ingemaakt door dit team. Ritola stond een aantal weken bovenaan, maar leed de afgelopen tijd puntverlies en het team steekt in een iets mindere vorm. Invicta hoopte er dit keer dan ook een wedstrijd van te kunnen maken.

Die hoop leek snel in de kiem gesmoord, want Ritola opende scherp en pakte een 0-3 voorsprong. Toen gingen de ballen er echter bij Invicta net zo gemakkelijk in en werd de stand rechtgetrokken nar 4-4. Hierna werd het een spannende strijd. Invicta bleef zuiver en wist erg effectief aan te vallen met snelle goals. Ritola was dan wel iets minder scherp in de afronding dan bij de vorige ontmoeting, dankzij een goed verzorgde afvang konden ze lange aanvallen draaien en uiteindelijk toch ook de goal maken. Zo ging de strijd gelijk op. In de rust stond Invicta met 10-9 voor.

Ondanks dat de Pruttelpot-formatie uit Kollum onderaan de ranglijst staat, was er vandaag toch nog kansen op een puntje misschien. Gingen in de eerste competitiehelft de meeste wedstrijd kansloos verloren, de afgelopen weken laat het team zien wel degelijk gewoon mee te kunnen draaien in de tweede klasse. Ondanks dat de degradatie al een feit is, is dit toch bemoedigend voor de spelers en het publiek.

Invicta wist in de tweede helft eerst nog de 11-9 te scoren, maar viel toen duidelijk terug in niveau. De bal wilde gewoon even niet door de korf en beide vakken waren even zoekende. Ritola bleef echter gestaag doorscoren en profiteerde zo. Na een kwartier spelen was de score gekanteld naar een 11-14 achterstand voor Invicta. Toen de bevrijdende 12-14 kwam, ging het thuispubliek er ook nog eens achter staan. Zo brak er nog een spannend laatste kwartier aan, waarin Invicta probeerde toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Dat lukte helaas niet en Ritola won de wedstrijd met 14-16.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button