Sport

Invicta wint eerste thuisduel van de zaalcompetitie

KOLLUM – Zaterdag 7 november om 19:10 begon voor De Pruttelpot-formatie uit Kollum de zaalcompetitie. De bezoekende ploeg was Lintjo, afkomstig uit Olderbekoop. Na een goeie eerste helft van de veldcompetitie voor Invicta wil de ploeg ook in de zaal meedoen om de bovenste plaatsen. Om dit te bewerkstelligen moest de eerste thuiswedstrijd winnend afgesloten worden.
Het begin van de wedstrijd was op zijn zachtst gezegd moeizaam te noemen, ondanks de goede aanvallen liet de afronding te wensen over. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de score werd geopend door middel van een strafworp aan de zijde van Lintjo. Snel daarna trok Invicta de stand gelijk en liet het zien wel degelijk de korf te kunnen vinden. Na doelpunten van het hele herenkwartet werd er al snel uitgelopen naar een 5-1 tussenstand. Bij rust was de score opgelopen tot 9-4 in het voordeel van de Kollumers.
Het spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft, Lintjo had moeite om goede kansen te creëren en Invicta had moeite om de kansen tot doelpunten te promoveren. Toch wist Invicta op de juiste momenten tot scoren te komen om Lintjo niet terug in de wedstrijd te laten komen. Bij de stand van 13-8 wist Invicta dat het de eerste twee punten bij kon schrijven. Om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien werd good old Ruurd Meindertsma in het veld gebracht. Dankzij zijn routine en rust kwam de overwinning niet meer in gevaar, en werd er afgefloten bij een 14-11 stand.