RegionaalSport

Invicta/Frigro 1 gedegradeerd na verlies

KOLLUM – Afgelopen zaterdag moest de “Pruttelpot-Formatie” van Invicta/Frigro het opnemen tegen EKC 2000 uit Emmen. Voor Invicta/Frigro 1 was het zeer belangrijk om deze wedstrijd te winnen tegen de middenmoter uit de tweede klasse. Dit was de laatste kans om nog nacompetitie te spelen als de concurrenten punten verloren en Invicta/Frigro 1 won.

Voor Invicta/Frigro begonnen deze wedstrijd in de verdediging: Jorn v/d Weg, Wim Oostra, Marieke ban Straten, Karin v/d Molen. Aanval bestond uit: Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Hinke Beets en Silva v/d Laan. EKC 2000 begon goed aan de wedstrijd en wist meteen een gat te slaan.  Invicta/Frigro 1 was nog niet wakker en dat zorgde er voor dat de stand na 8 minuten spelen 1-5 was voor EKC 2000. Daarna was Invicta/Frigro ook wakker en kwam terug tot 4-5. Door doelpunten van Jorn v/d Weg, Anne-Jan Miedema en Wim Oostra. Daarna was het weer EKC 2000 dat een gat wist te slaan en op een 6-10 voorsprong kwam. Maar Invicta/Frigro 1 bleef knokken deze wedstrijd voor een goed resultaat en zo kwamen ze terug tot 10-10. Uulco Hoekstra wist in die periode een omdraaibal te benutten en Silva v/d Laan een afstander. Marieke van Straten maakte een strafworp en legde een vrije bal perfect af op Karin v/d Molen die dit kansje fraai afrondde. Daarna werd er nog een paar keer gescoord zodat de teams met een 11-13 stand de kleedkamers opzochten.

Na rust kwam EKC 2000 weer beter uit de startblokken dan invicta/frigro 1. Door een aantal afstanders en strafworpen op rij te maken wist EKC 2000 uit te lopen tot een stand van 13-22. Invicta/frigro 1 wist deze klap niet meer in te halen al kwam het nog wel een beetje terug. Door doelpunten van Marieke van Straten, Silva v/d Laan en Karin v/d Molen kwam Invicta/Frigro 1 terug tot een 18-23 stand. Het slotakkoord was weer voor EKC 2000 die nog tweemaal wisten te scoren wat de einduitslag op 18-25 bracht.

Dit betekent dat Invicta/Frigro 1 is gedegradeerd uit de tweede klasse en volgend zaalseizoen zal uitkomen in de derde klasse. We willen graag al het publiek bedanken wat er elke wedstrijd weer was om ons aan te moedigen.

De veldcompetitie zal op 1 april worden herstart met de wedstrijd Invicta/Frigro 1- Blauw Zwart 1 om 15:30 uur op sportpark Baensein in Kollum. Uiteraard is dan al het publiek weer welkom om ons naar de overwinning te schreeuwen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button